• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006.gada 28.marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2006., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/131670

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot akreditācijas vēstuli Latvijas vēstniekam Japānā

Vēl šajā numurā

30.03.2006., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 2006.gada 28.marta sēdē

TM: Par nekustamā īpašuma objekta apgrūtinājumu klasifikāciju

Valdība otrdien, 28.martā, apstiprināja Valsts zemes dienesta speciālistu izstrādātos nekustamā īpašuma objekta apgrūtinājumu klasifikācijas noteikumus.

Noteikumi izstrādāti, lai aizstātu normatīvo regulējumu, kas bija ietverts Nekustamā īpašuma lietošanas tiesību apgrūtinājumu klasifikatorā, kurš izstrādāts atbilstoši Ministru kabineta 1998.gada 16.jūnija noteikumiem par vienoto ekonomiskās informācijas klasifikācijas sistēmu un apstiprināts ar Valsts zemes dienesta rīkojumu.

Noteikumi nosaka klasifikāciju nekustamo īpašumu apgrūtinājumiem, kas paredzēta vairākos likumos.

Nekustamā īpašuma objekta apgrūtinājumu klasifikācija tiks iedalīta kategorijā, klasē, grupā un apakšgrupā, un apgrūtinājuma klasifikācijas kodu veidos astoņu ciparu identifikators.

Noteikumos arī reglamentēta kārtība, kādā pirms 2006.gada 1.janvāra piešķirtie apgrūtinājumu klasifikācijas kodi pāries uz 28.martā apstiprinātajos noteikumos paredzēto klasifikāciju.

Noteikumu autori uzskata, ka apstiprinātie noteikumi nodrošinās informācijas par nekustamo īpašumu apgrūtinājumiem sistematizēšanu, vienkāršos un atvieglos attiecīgo datu apmaiņu starp institūcijām.

Gadījumos, ja tiks izdarīti grozījumi normatīvajos aktos, kas paredz nekustamā īpašuma objekta apgrūtinājumus, tiks veikta arī nekustamā īpašuma objekta apgrūtinājumu klasifikācijas aktualizācija. 

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

VidM: Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām, to saturu

Ministru kabineta 28. marta sēdē akceptēts Ministru kabineta noteikumu projekts “Noteikumi par īpaši aizsargājamās dabas teritorijas dabas aizsardzības plāna saturu un izstrādāšanas kārtību”. Noteikumi nosaka īpaši aizsargājamās dabas teritorijas dabas aizsardzības plāna saturu un izstrādāšanas kārtību.

Noteikumi paredz, ka Vides ministrijas izveidota komisija katru gadu izvērtē fizisko vai juridisko personu (tai skaitā valsts vai pašvaldības iestāžu) iesniegtos aizsargājamās teritorijas plāna izstrādes priekšlikumus un nosaka tās aizsargājamās teritorijas, kurām nākamajā gadā par valsts budžeta līdzekļiem izstrādājams plāns. Plāna izstrādi organizē attiecīgās aizsargājamās teritorijas administrācija vai Dabas aizsardzības pārvalde. Pašvaldības izveidotās aizsargājamās teritorijas plānu izstrādā attiecīgā pašvaldība.

Bez tam jebkura fiziska vai juridiska persona, arī zemes īpašnieks vai lietotājs, var organizēt plāna izstrādi par saviem līdzekļiem vai piesaistot ārvalstu vai starptautisko organizāciju finansējumu.

Dabas aizsardzības plāna izstrādē tiek iesaistīta speciāli izveidota uzraudzības grupa, kurā iekļauti pārstāvji no ieinteresētām pusēm, tai skaitā zemes īpašnieki, pašvaldība, tādējādi nodrošinot dažādu viedokļu un interešu uzklausīšanu.

Dabas aizsardzības plānā ietverta zinātniskā informācija par aizsargājamo teritoriju, pamatojoties uz šo informāciju, tiek izstrādāti priekšlikumi teritorijas funkcionālajam zonējumam, aizsardzības režīmam, kā arī noteikti vienoti visas teritorijas apsaimniekošanas pasākumi, lai sasniegtu konkrētās teritorijas aizsardzības mērķus.

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

ZM: Par veterinārajām prasībām cūku vaislas materiāla tirdzniecībai

Valdība otrdien, 28.martā, akceptējusi Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus “Veterinārās prasības cūku sugas dzīvnieku spermas tirdzniecībai”, kas nosaka prasības cūku vaislas materiāla tirdzniecībai starp Eiropas Savienības dalībvalstīm un ievešanai no trešajām valstīm.

Ministru kabineta noteikumu projekts nosaka precizētas veterinārās prasības tirdzniecībai ar kuiļu spermu dalībvalstīs, šīs spermas iegūšanai, apstrādei un uzglabāšanai (prasības mākslīgās apsēklošanas stacijām), veterinārās prasības kuiļu spermai, ko ieved no trešajām valstīm, kā arī Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) kompetenci šo prasību izpildes kontrolē.

Vaislas materiālu iegūst no kuiļiem, kuri vaislas dienā ir klīniski veseli, nav vakcinēti pret mutes un nagu sērgu, kurus neizmanto dabiskai vaislai un kuri tiek turēti mākslīgās apsēklošanas stacijā – centrā (teritorijā, kurā nav noteikti ierobežojumi atbilstoši normatīvajiem aktiem par cūku infekcijas slimību apkarošanu un  kurā Aujeski slimība nav konstatēta ne mazāk kā 30 dienas pirms spermas iegūšanas).

Sperma, ko sagatavo tirdzniecībai dalībvalstīs, pirms nosūtīšanas jāuzglabā atbilstoši veterinārajām prasībām un  uz galamērķa dalībvalsti jātransportē konteineros, kuri pirms katras uzpildīšanas jāiztīra un jādezinficē. Konteineri pirms nosūtīšanas jāaizzīmogo oficiālam veterinārārstam.

Veterinārās prasības stāsies spēkā reizē ar Ministru kabineta noteikumiem “Veterinārās prasības buļļu spermas tirdzniecībai” un “Veterinārās prasības govju, aitu, kazu, cūku un zirgu embriju un olšūnu, un ērzeļu, āžu un teķu spermas tirdzniecībai”. Noteikumi stāsies spēka ar 2006.gada 30.jūniju.

 

ZM: Par šķirnes pārbaudi un to rezultātu atzīšanu

Valdība otrdien, 28.martā, akceptējusi Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus “Kārtība, kādā organizē vai veic šķirnes pārbaudi un pieņem lēmumu par šķirnes pārbaudes rezultātu atzīšanu”.

Noteikumos noteikta kārtība, kādā tiek organizēta vai veikta pārbaude šķirnēm, par kurām iesniegts iesniegums selekcionāra tiesību piešķiršanai, kā arī pieņemts lēmums par šķirnes pārbaudes rezultātu atzīšanu, ja šķirnes pārbaude veikta citā valstī. Normatīvais akts paredz prasības, pēc kurām tiek veikta šķirnes pārbaude, iesniedzamos dokumentus šķirnes pārbaudes veikšanas institūcijā, šķirnes pārbaudes rezultātu saņemšanas un nosūtīšanas kārtību, kā arī kritērijus, pēc kādiem Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD) atzīst citā valstī veiktas šķirnes pārbaudes rezultātu.

Noteikumi paredz, ka ģenētiski modificētas šķirnes pārbaude tiek veikta tikai tad, ja normatīvajos aktos par ģenētiski modificēto organismu ierobežotu izmantošanu un apzinātu izplatīšanu vidē un tirgū noteiktajā kārtībā ir izsniegta atļauja ģenētiski modificēto organismu apzinātai izplatīšanai vidē.

 

ZM: Par meža zemes transformāciju Jūrmalā

Valdība akceptējusi Zemkopības ministrijas (ZM) saskaņā ar Aizsargjoslu likumu izstrādātos Ministru kabineta rīkojumus par meža zemes transformāciju Jūrmalā, Mellužos 0506, un Jūrmalā, Rožu ielā 4, satiksmes joslas un iebraucamā ceļa izbūvei.

Mellužos 0506 rīkojums paredz transformēt meža zemi satiksmes joslas izbūvei sabiedrībai ar ierobežotu atbildību (SIA) “Jūras avots” piederošajā zemesgabalā, kas atrodas Rīgas jūras līča krasta kāpu aizsargjoslā, 0,0246 ha platībā. Savukārt Jūrmalā, Rožu ielā 4, rīkojums paredz transformēt meža zemi iebraucamā ceļa izbūvei SIA “Jūras avots” piederošajā zemesgabalā, kas atrodas Rīgas jūras līča krasta kāpu aizsargjoslā 0,0331 ha platībā.

Jūrmalas pilsētas dome 2005.gada 2.jūnija atzinumos apstiprināja, ka atbilstoši detālplānojumam “Detālplānojums teritorijai starp Kāpu ielu, Rožu ielu, Zaru ielu un pludmali” minētajos zemesgabalos ir paredzēta satiksmes joslas un iebraucamā ceļa ierīkošana, kā arī neiebilst meža zemes transformācijai atbilstoši Jūrmalas pilsētas būvvaldē un Koku ciršanas komisijā saskaņotajam skiču projektam.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!