• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Polijas premjerministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2006., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/131671

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valstu gatavību izmantot informācijas tehnoloģijas

Vēl šajā numurā

30.03.2006., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Polijas premjerministra vizīti Latvijā

HX0W4760.JPG (13596 bytes)
Vakar, 29.martā, Polijas premjerministrs Kazimirs Marcinkevičs vizītes laikā Latvijā, tiekoties ar Latvijas Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti, pārrunāja Latvijas un Polijas sadarbību enerģētikas jautājumos, apsprieda un pauda līdzīgu nostāju ES pakalpojumu direktīvas jautājumos. Vizītes laikā tika parakstīti divi sadarbības līgumi.
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

VIKE.JPG (12297 bytes)
Polijas premjerministrs Kazimirs Marcinkevičs savā iepazīšanās reizē un sirsnīgi sveicot Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu
Foto: Reinis Traidās, A.F.I.

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga trešdien, 29.martā, Rīgas pilī tikās ar Polijas premjerministru Kazimiru Marcinkeviču (Kazimierz Marcinkiewicz), pārrunājot abu valstu izvērstās sadarbības tālāko perspektīvu, abu valstu sadarbību miera nodrošināšanas misijās pasaulē, kā arī šā gada novembrī gaidāmo NATO galotņu sanāksmi Rīgā.

Sarunas laikā abas puses uzsvēra draudzīgās Latvijas un Polijas attiecības, kā arī sadarbības intensitāti. Prezidente atzīmēja, ka šodienas jaunajā ES ir būtiski uzturēt nemitīgu viedokļu apmaiņas un saskaņošanas režīmu, lai panāktu Eiropas attīstībai un katras dalībvalsts iedzīvotāju dzīves līmeņa izaugsmei visatbilstošāko lēmumu pieņemšanu. Pēc K.Marcinkeviča teiktā, Polija ir gandarīta par to, ka gaidāmā organizācijas galotņu tikšanās notiks Rīgā. Viņš arī pauda pārliecību, ka sanāksmes laikā tiks pieņemti NATO nākotnei un transatlantiskajai drošībai būtiski lēmumi.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Trešdien, 29.martā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Polijas Republikas premjerministru Kazimiru Marcinkeviču.

Tikšanās gaitā puses pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības un sadarbību starptautiskā līmenī.

Saeimas priekšsēdētāja un Polijas valdības vadītājs bija vienisprātis, ka abu valstu attiecības vērtējamas kā ļoti sekmīgas, tomēr arī turpmāk iespējams strādāt pie to attīstības, ir īpaši parlamentārā dimensijā.

Runājot par sadarbību Eiropas Savienības jautājumu risināšanā, tika uzsvērts – neraugoties uz katras valsts pozīciju, būtiskos jautājumos nepieciešama kopīga nostāja. Tās pozitīvie rezultāti manāmi ES 2007.–2013.gada budžeta perspektīvas apspriešanā, kā arī jautājumā par kopīgo enerģētisko drošību; ne tik labi veicās, risinot situāciju ar ES pakalpojumu direktīvu.

Sarunas gaitā I.Ūdre informēja par Latvijas darbošanos ES kaimiņu politikas ietvaros un mūsu eirointegrācijas pieredzes nodošanu Ukrainai, Moldovai un Aizkaukāza valstīm. Puses pārrunāja arī citas starptautiskās aktualitātes, piemēram, situāciju Baltkrievijā, Ukrainas parlamenta vēlēšanu rezultātus, kā arī plānoto gāzes vada izbūvi Baltijas jūrā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!