• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties diskusijā ar Latvijas ārpolitikas NATO ekspertiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2006., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/131677

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

30.03.2006., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties diskusijā ar Latvijas ārpolitikas NATO ekspertiem

Atzīmējot otro gadskārtu, kopš Latvija ir NATO dalībvalsts, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga trešdien, 29.martā, aicināja ārlietu ekspertus uz diskusiju “Latvija – NATO galotņu sanāksmes rīkotājvalsts. Skats nākotnē” Rīgas pilī.

Diskusijā Valsts prezidente un Latvijas ārpolitikas eksperti sprieda par jautājumiem, kas saistīti ar NATO galotņu sanāksmes rīkošanu, Latvijas nozīmi organizācijas darbā un NATO turpmāko lomu, funkcijām un to īstenošanu transatlantiskās drošības garantēšanā. Apaļā galda diskusija tika rīkota saistībā ar gaidāmo organizācijas galotņu tikšanos šā gada beigās Rīgā.

Pēc diskusijas prezidente sacīja: “Šodien ar Stratēģiskās analīzes komisiju pārrunājām, ka ar tām pārdomu konferencēm, kas ir plānotas pirms samita, ir iespēja nevalstiskā līmenī pārrunāt ļoti būtiskus jautājumus, kas arī ir saistīti ar NATO būtību, ar tās pārveidošanās spējām, sūtību, nākotnes formām ārpus formālām samita robežām – no domātājiem, politologiem, NVO. Ir svarīga tieši sabiedrības iesaistīšanās, tajā skaitā arī Latvijas sabiedrības iesaistīšanās, lai paustu savu viedokli, kāds ir viņu redzējums un kādu viņi gribētu redzēt.” Runājot par Latvijas redzējumu, V.Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka “Rīgas samitu vēlētos tomēr koncentrēt uz pašu dalībvalstu pārrunām, ļoti lietišķām, ļoti padziļinātām, par pašas NATO sūtību un būtību”. NATO valstu un valdību vadītāju sanāksme notiks Rīgā 2006.gada 28. un 29.novembrī. Tās sagatavošanas darbus veic birojs LR Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vadībā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!