• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 30. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2000., Nr. 432/434 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13177

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs paši - no skala uguns līdz petrolejas lampai un elektrībai

Vēl šajā numurā

30.11.2000., Nr. 432/434

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 30. burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums dodas ar septiņiem likumiem, kas pieņemti Saeimā 2. novembrī, bet "Latvijas Vēstnesī" izsludināti 15. un 17. novembrī, un vienpadsmit Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti 31. oktobrī un 7. novembrī. Saeima ratificējusi Nolīgumu par grozījumiem Starptautiskās mobilo satelītsakaru organizācijas protokolā par privilēģijām un imunitātēm, Papildprotokolu Latvijas Republikas un Igaunijas Republikas līgumam par valsts robežas atjaunošanu un Vispārējā līguma par Eiropas Padomes privilēģijām un imunitātēm Trešo protokolu. Grozījumi izdarīti likumos "Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā", "Par Centrālo vēlēšanu komisiju" un "Par pilsētu, rajonu, pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām".

Ministru kabinets izdevis jaunus noteikumus par pasažieru pārvadāšanu regulāro maršrutu autobusos. Tiem ir trīs pielikumi ar akta veidlapu paraugiem: par biļetes nodošanu un maksas atpakaļsaņemšanu, par atrastu lietu un par pasažieru pārsēšanos autobusa tehnisku bojājumu dēļ. Noteikumi par pretendentu atlases un piedāvājumu izvēles metožu piemērošanas kārtību attiecas uz līgumiem par būvdarbiem, piegādēm, nomu un pakalpojumiem sabiedrisko pakalpojumu uzņēmumu vajadzībām. Pamatmetode ir atklāts konkurss, bet īpašos gadījumos var piemērot arī slēgtā konkursa vai sarunu metodi. Saskaņā ar likumu "Par dabas resursu nodokli" izdoti divi noteikumi — par nodokļa atvieglojumu piemērošanas kārtību uzņēmumiem, kuri realizē brīvprātīgu izlietotā iepakojuma apsaimniekošanas programmu, un Iepakojuma apsaimniekošanas padomes nolikums. Saskaņā ar likumu "Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām" izdoti dabas lieguma "Lubānas ieplakas" aizsardzības un izmantošanas noteikumi. Liegumam ir noteiktas divas funkcionālās zonas — stingrā režīma un regulējamā režīma zona. Saskaņā ar Farmācijas likumu izdoti "Zāļu reģistrēšanas noteikumi". Tie attiecas uz Latvijas zāļu reģistrā iekļaujamām zālēm, izņemot veterinārās zāles. Noteikumu pielikumā ir uzskaitītas krāsvielas, kuras atļauts pievienot zālēm. Saskaņā ar likumu "Par akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem" izdoti noteikumi par kārtību, kādā ar akcīzes nodokli neapliek atsevišķus tabakas izstrādājumus — tādus, kas denaturēti noliktavā, tādus, kurus izmanto kvalitātes noteikšanai, un tādus, kuri zuduši nepārvaramas varas dēļ. Ar 2001. gada 1. septembri stāsies spēkā "Noteikumi par profesionālajām kvalifikācijām, kuras iegūstot kārtojami centralizētie profesionālās kvalifikācijas eksāmeni". Ministru kabinets izdevis instrukciju par kārtību, kādā tiek sagatavoti pieteikumi un pieņemts lēmums par Latvijas piedalīšanos Eiropas Kopienas programmās. Instrukcijas pielikumā ir veidlapas paraugs — pārskats par Eiropas Kopienas programmas projektu, kurā norādīts programmas nosaukums, atbildīgā iestāde par tās vadību, izpildi un uzraudzību, dalības maksa u.tml.

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!