• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 28. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2000., Nr. 432/434 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13180

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konsultācijām ar Grieķiju

Vēl šajā numurā

30.11.2000., Nr. 432/434

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 28. novembra sēdē

Turpinājums. Informācijas sākums — "LV" Nr.430/431, 29.11.2000.

Pieņēma zināšanai informāciju par valsts valodas prasmes pārbaudes sistēmas turpmāko attīstību . Izglītības un zinātnes ministram K.Greiškalnam kopīgi ar tieslietu ministri I.Labucku uzdots precizēt ziņojumu saskaņā ar izteiktajiem priekšlikumiem un iesniegt to izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 5.decembrī. Ziņojumā vispusīgi jāatspoguļo jautājums par valsts valodas prasmes pārbaudes sistēmas institucionālo maiņu (institūcijas, štati, finansējums, funkcijas), kā arī jautājums par centralizētā valsts valodas eksāmena rezultātu saistību ar noteiktajiem valsts valodas prasmju līmeņiem. Ar naturalizāciju saistītos jautājumus minētajā ziņojumā nolemts neiekļaut. Īpašu uzdevumu ministram valsts reformu lietās J.Krūmiņam kopīgi ar finansu ministru G.Bērziņu uzdots precizēt jautājumu par valsts valodas prasmes pārbaudes sistēmas īstenošanai izmantotajiem valsts un pašvaldību līdzekļiem un iesniegt attiecīgo informāciju izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 5.decembrī.

Pieņemta zināšanai informācija par privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" privatizācijas nosacījumiem. Ekonomikas ministrijai (Privatizācijas aģentūrai) nedēļas laikā uzdots iesniegt Valsts kancelejā konsultantu komentārus par Ekonomikas ministrijas sagatavoto projektu, konsultantu viedokli par izsoles sākumcenas noteikšanu, kā arī informāciju par juridiskiem aspektiem ar kuģu būvi saistītajos jautājumos (privatizācijas kontekstā). Jautājumu turpināt izskatīt Ministru kabineta sēdē nolemts 12.decembrī.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā veterinārmedicīnisko produktu jomā. Noteikts, ka pasākumi nacionālās likumdošanas atbilstības Eiropas Savienības prasībām izvērtēšanā veterinārmedicīnisko produktu jomā 2001.gadā un turpmāk veicami Zemkopības ministrijai iedalīto valsts budžeta līdzekļu ietvaros. Zemkopības ministrijai kopīgi ar Labklājības ministriju uzdots sagatavot informāciju par iespējām noteikt vienotu kārtību zāļu un veterinārmedicīnisko produktu aprites jomā un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā.

Konceptuāli atbalstīti iesniegtie priekšlikumi izdošanai Latvijas Republikas Satversmes 81.panta kārtībā: Ekonomikas ministrija — "Grozījumi likumā "Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru""; Finansu ministrija — "Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju""; Satiksmes ministrija — "Grozījumi Nacionālo bruņoto spēku likumā". Ministrijām uzdots noteiktā kārtībā saskaņotus un noformētus noteikumu projektus iesniegt Valsts kancelejā līdz 14.decembrim pulksten10. Valsts kancelejai uzdots noteikumu projektus sagatavot izskatīšanai Ministru kabineta Komitejas sēdē 18.decembrī.

Valdība pieņēma zināšanai iesniegtos priekšlikumus par koncepciju par vietējā cukura izmantošanu saldumu un citu produktu ražošanā . Zemkopības ministrijai uzdots turpināt izvērtēt starptautisko praksi cukura tirgus organizēšanā un 2001.gada martā iesniegt jautājumu atkārtotai izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par grozījumiem normatīvajos aktos, kas nepieciešami, lai īstenotu struktūru sakārtošanu reģionālās politikas un Eiropas Savienības struktūrfondu koordinācijas jomā. Ministriem uzdots izvērtēt iesniegtos materiālus un nepieciešamības gadījumā iesniegt savus priekšlikumus Valsts kancelejā. Jautājumu turpinās izskatīt Ministru kabineta sēdē 5.decembrī.

Pieņemta zināšanai informācija par Eiropas Cilvēktiesību tiesā no Latvijas ievēlētā tiesneša Egila Levita atstādināšanos no lietu izskatīšanas . Ārlietu ministrijai līdz 2000.gada 7.decembrim uzdots informēt Eiropas Cilvēktiesību tiesu par to, ka tiesneša E.Levita vietā attiecīgo lietu izskatīšanai norīko Igaunijas Republikas ievēlēto tiesnesi Raitu Marusti.

Akceptēts rīkojums "Par Saprašanās memorandu par nacionālā fonda izmantošanu ISPA vajadzībām".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!