• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 21. marta noteikumi Nr. 227 "Būvniecības kārtība būvēm, kuru telpu plānojumam ir piešķirts valsts noslēpuma statuss". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2006., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/131800

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.229

Uztura padomes nolikums

Vēl šajā numurā

31.03.2006., Nr. 53

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 227

Pieņemts: 21.03.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.227

Rīgā 2006.gada 21.martā (prot. Nr.16 48.§)

Būvniecības kārtība būvēm, kuru telpu plānojumam ir piešķirts valsts noslēpuma statuss

Izdoti saskaņā ar Būvniecības likuma 6.panta pirmās daļas 8.punktu

 

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka īpašu būvniecības kārtību būvēm, kuru telpu plānojumam ir piešķirts valsts noslēpuma statuss.

2. Pirms tādu būvju būvniecības, kuru telpu plānojumam ir piešķirts valsts noslēpuma statuss, būvniecības publisko apspriešanu nerīko.

3. Būvēm, kuru telpu plānojumam ir piešķirts valsts noslēpuma statuss, pasūtītāja funkcijas veic attiecīgā ministrija vai valsts drošības iestāde, kuras pārziņā atrodas būves telpas, kuru plānojumam ir piešķirts valsts noslēpuma statuss.

4. Pasūtītājs attiecībā uz būvi, kuras telpu plānojumam ir piešķirts valsts noslēpuma statuss, rakstiski informē attiecīgās administratīvās teritorijas būvvaldi par būvniecības ieceri, iemesliem, termiņiem un būvniecības procesa dalībniekiem (galvenais projektētājs, galvenais būvuzņēmējs un būvuzraugs).

II. Būvniecības ierosināšana un būvdarbu uzsākšana

5. Lai ierosinātu būvniecību un uzsāktu būvdarbus, pasūtītājs iesniedz būvvaldē šādus dokumentus:

5.1. apliecinājuma karti (pielikums);

5.2. paskaidrojuma rakstu;

5.3. atbilstoši būvniecības ieceres dokumentācijai izstrādātus neklasificētus projekta materiālus (būvobjekta ģenerālplānu ar tehnisko rādītāju un būvju eksplikāciju, kā arī būvju fasāžu risinājumus);

5.4. būves vai telpu grupas aktuālās tehniskās inventarizācijas lietas kopiju. Ja būves vai telpu grupas aktuālās inventarizācijas lieta ir klasificēta informācija, iesniedz būves teritorijas plānu;

5.5. īpašuma vai lietošanas tiesības apliecinošu dokumentu kopijas;

5.6. inženiertīklu pievadu shēmu;

5.7. sertificēta atbildīgā būvdarbu vadītāja un sertificēta būvuzrauga saistību rakstus;

5.8. līguma kopiju par autoruzraudzību un autoruzraudzības žurnālu;

5.9. būvdarbu žurnālu;

5.10. apdrošinātāja izsniegtu būvuzņēmēja civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas polises kopiju.

6. Būvvalde būvniecības ieceri izskata piecu darbdienu laikā pēc tās reģistrācijas būvvaldē un pieņem lēmumu par būvniecības ieceres akceptēšanu vai atteikumu akceptēt būvniecības ieceri. Ja nav saņemts būvvaldes atteikums akceptēt būvniecības ieceri, pasūtītājs ir tiesīgs pēc minētā termiņa beigām uzsākt būvdarbus.

7. Ja būvobjekts atrodas kultūras piemineklī vai tā aizsardzības zonā, pasūtītājs būvniecības ieceri saskaņo ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju.

III. Pasūtītāja tiesības un pienākumi

8. Pasūtītājs ir tiesīgs iepazīties ar vietējās pašvaldības teritorijas plānojumu, apbūves noteikumiem vai detālplānojumu, kā arī piecu darbdienu laikā saņemt būvvaldē attiecīgus dokumentus un informāciju par prasībām un ierobežojumiem, kas attiecas uz pasūtītāja īpašumā vai valdījumā esošo būvniecībai paredzēto zemesgabalu.

IV. Valsts un pašvaldību institūciju tiesības un pienākumi

9. Būvvaldes pienākums ir šo noteikumu 6.punktā minētajā termiņā ierakstīt apliecinājuma kartes 18.punktā lēmumu par būvniecības ieceres akceptēšanu vai rakstiski sniegt pasūtītājam pamatotu atteikumu.

10. Būvvalde ir tiesīga pieprasīt pasūtītājam papildu informāciju, ciktāl tā nesatur valsts noslēpumu. Papildu informācijas pieprasīšana nevar būt iemesls, lai nepieņemtu attiecīgu lēmumu.

11. Attiecīgo valsts un pašvaldību institūciju, kā arī inženierkomunikāciju īpašnieku pienākums ir piecu darbdienu laikā izsniegt pasūtītāja vai būvvaldes pieprasītos dokumentus, tehniskos noteikumus un citu informāciju, kas attiecas uz būvniecības apliecinājuma kartē norādīto zemesgabalu vai uz tā esošo būvi.

V. Būvprojektēšana

12. Būvprojekta vadītājs ir atbildīgs par projektēšanas darbu koordinēšanu, atsevišķo projekta daļu savstarpējo atbilstību un būvprojekta saturu kopumā, kā arī par būvprojekta atbilstību būvniecību regulējošajiem normatīvajiem aktiem.

13. Būvprojektu saskaņo pasūtītājs un valsts drošības iestāde atbilstoši likuma “Par valsts noslēpumu” 10.pantā noteiktajai kompetencei. Projektētājs sagatavo neklasificētus projekta materiālus un kopā ar apliecinājuma karti iesniedz akceptēšanai būvvaldē, kuras administratīvajā teritorijā paredzēta būvniecība.

14. Ja būvprojektu paredzēts īstenot pa būves kārtām, atsevišķa būvkompleksa tehnisko projektu saskaņo, ja visam būvobjektam ir šajos noteikumos noteiktajā kārtībā saskaņots skiču projekts.

15. Lai novērtētu būvprojekta atbilstību normatīvajos aktos un tehniskajos noteikumos noteiktajām prasībām, kā arī strīda gadījumā pasūtītājam ir tiesības organizēt būvprojekta vai tā daļas ekspertīzi.

16. Būvprojekta ekspertīzi veic persona, kurai ir patstāvīgas prakses tiesības attiecīgajā jomā saskaņā ar Būvniecības likuma 8.pantu un kurai ir izsniegta atbilstošas kategorijas speciālā atļauja pieejai valsts noslēpumam.

VI. Būvdarbi

17. Pasūtītājs saskaņā ar Būvniecības likuma 27.pantu un Ministru kabineta 2004.gada 10.februāra noteikumiem Nr.75 “Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 303-03 “Būvuzraudzības noteikumi”” pieaicina būvuzraugu būvniecības kvalitātes kontrolei.

18. Pasūtītājs saskaņā ar Būvniecības likuma 26.pantu un Ministru kabineta 2003.gada 26.jūnija noteikumiem Nr.342 “Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 304-03 “Būvdarbu autoruzraudzības noteikumi”” pieaicina būvprojekta autoru autoruzraudzībai.

19. Būvniecības valsts kontroli atbilstoši Būvniecības likuma 29. un 30.pantam un citiem normatīvajiem aktiem veic Valsts būvinspekcijas norīkots kompetents pārstāvis, kas ir saņēmis atbilstošas kategorijas speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam.

20. Būvi pieņem ekspluatācijā pasūtītāja izveidota pieņemšanas komisija. Komisijas sastāvā ir pasūtītāja, valsts drošības iestāžu un Valsts būvinspekcijas pārstāvji, kas ir saņēmuši atbilstošas kategorijas speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam.

21. Par būves pieņemšanu ekspluatācijā pasūtītājs rakstiski informē attiecīgās administratīvās teritorijas būvvaldi.

VII. Noslēguma jautājumi

22. Noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 30.martu.

23. Noteikumi ir spēkā līdz 2007.gada 31.maijam.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Aizsardzības ministre L.Mūrniece

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 30.martu.

 

Pielikums

Ministru kabineta

2006.gada 21.marta noteikumiem Nr.227

10.JPG (57445 bytes)

11.JPG (79465 bytes)

12.JPG (63139 bytes)

Aizsardzības ministre L.Mūrniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!