• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par balsošanas kārtību pa pastu ārvalstīs 9.Saeimas vēlēšanās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.2006., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/132008

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vīzu saņemšanas atviegloto kārtību Pasaules hokeja čempionāta apmeklētājiem

Vēl šajā numurā

04.04.2006., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par balsošanas kārtību pa pastu ārvalstīs 9.Saeimas vēlēšanās

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pirmdien, 3.martā, apstiprināja kārtību, kādā 9.Saeimas vēlēšanās organizējama balsošana pa pastu ārvalstīs un izveidojami vēlēšanu iecirkņi un vēlēšanu iecirkņu komisijas ārvalstīs.

Saskaņā ar apstiprināto kārtību vēlētāji ārvalstīs pasta balsošanai varēs pieteikties, sākot no 6.maija līdz 15.septembrim ieskaitot.

Lai pieteiktos pasta balsošanai, vēlētājam Latvijas Republikas diplomātiskajā vai konsulārajā pārstāvniecībā, kurā izveidots vēlēšanu iecirknis, jāiesniedz attiecīgs iesniegums. Iesniegumā vienlaikus ar personas datiem jānorāda adrese ārvalstī, kur vēlētājs gribētu saņemt balsošanas materiālus. Reģistrējoties balsošanai pa pastu, vēlētājam būs jāuzrāda pārstāvniecības darbiniekam Latvijas pilsoņa pase, kurā tiks iespiests spiedogs par dalību vēlēšanās. Neuzrādot Latvijas pilsoņa pasi, pieteikties pasta balsošanai nebūs iespējams.

Ja vēlētājs noteiktajā termiņā nevarēs ierasties pārstāvniecībā, lai pats reģistrētos pasta balsošanai, viņš savu iesniegumu un pasi pārstāvniecības darbiniekam drīkstēs nogādāt ar uzticības personas starpniecību.

Pārstāvniecības darbinieka pienākums būs reģistrēt visus saņemtos iesniegumus un, beidzoties pasta balsošanas pieteikumu pieņemšanas termiņam, nodot šo sarakstu vēlēšanu iecirkņa komisijai.

Vēlēšanu iecirkņus ārvalstīs pēc Ārlietu ministrijas priekšlikuma izveidos CVK. Tie tiks izveidoti Latvijas Republikas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās vai citās vēlēšanu sarīkošanai piemērotās telpās, ja tās par piemērotām būs atzinusi Ārlietu ministrija.

Vēlēšanu iecirkņu komisijās ārvalstīs darbosies trīs līdz septiņi locekļi. Tās sastāvu apstiprinās CVK, bet darbiniekus ieteiks Latvijas Republikas diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības.

Darbam vēlēšanu iecirkņa komisijā ārvalstīs varēs pieteikties Latvijas pilsoņi, kuri ir vēlētāji, prot latviešu valodu un kuriem ir vismaz vidējā izglītība. Līdzīgi kā Latvijā, arī ārvalstīs par vēlēšanu iecirkņa komisijas locekli nedrīkstēs pieteikt Saeimas deputātus, deputātu kandidātus vai kandidātu sarakstu iesniedzējus, kā arī citu vēlēšanu komisiju locekļus.

9.Saeimas vēlēšanas notiks šā gada 7.oktobrī.

CVK Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!