• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Čehijas parlamentāriešu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2006., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/132121

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas kandidatūru ANO Cilvēktiesību padomei

Vēl šajā numurā

05.04.2006., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Čehijas parlamentāriešu vizīti Saeimā

Otrdien, 4.aprīlī, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Atis Slakteris un komisijas deputāti tikās ar Čehijas Republikas parlamenta Deputātu palātas Budžeta komisijas pārstāvjiem.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Atis Slakteris sveica viesus Saeimā un īsumā pastāstīja par darbu komisijā, piebilstot, ka Latvijai un Čehijai ir kopēja pieredze ES. Viņš īsumā ieskicēja ekonomisko situāciju mūsu valstī un pastāstīja, ka galvenais mērķis ir strauja Latvijas ekonomiskā attīstība.

Savukārt Čehijas parlamenta Deputātu palātas Budžeta komisijas pārstāvis Vlastimils Ostrijs (Vlastimil Ostrý) pauda prieku par iespēju tikties ar Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas pārstāvjiem un iepazīstināja ar delegācijas sastāvu. Viņš pastāstīja, ka Čehijas parlamentā līdzīgi kā Latvijā notiek aktīvs darbs valsts budžeta izstrādē, kur svarīga loma ir valdības prasmei, sagatavojot budžeta projektu. V.Ostrijs uzsvēra, ka čehu deputāti apbrīno Latviju par mazo budžeta deficītu.

Deputātu palātas Budžeta komisijas pārstāvji interesējās par ekonomisko situāciju, inflācijas rādītājiem un nodokļu politiku Latvijā. Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāts Vilnis Edvīns Bresis viesus informēja par situāciju mūsu valsts tautsaimniecībā un reģionālās politikas īstenošanā, apvienojot pašvaldības lielākos administratīvos reģionos un veidojot decentralizētu sistēmu, kas veicinātu attīstību valstī. Viņš arī pastāstīja, ka pašvaldību budžetu pamatā veido no diviem nodokļiem – iedzīvotāju ienākuma nodokļa un nekustamā īpašuma nodokļa. Ēriks Zunda pastāstīja par nodokļu reformas politiku.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!