• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2000. gada 28. novembra noteikumi Nr. 416 "Kārtība koku ciršanai ārpus meža zemes". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2000., Nr. 435/437 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13224

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.417

Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 28.jūlija noteikumos Nr.271 "Tieslietu ministrijas nolikums"

Vēl šajā numurā

01.12.2000., Nr. 435/437

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 416

Pieņemts: 28.11.2000.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 416

Rīgā 2000.gada 28.novembrī (prot. Nr. 56, 23.§)

Kārtība koku ciršanai ārpus meža zemes

Izdoti saskaņā ar Meža likuma 8.pantu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību koku ciršanai ārpus meža zemes.

2. Zemes īpašnieks vai tiesiskais valdītājs kokus ārpus meža zemes savā īpašumā vai valdījumā cērt pēc sava ieskata, izņemot šādus gadījumus:

2.1. īpaši aizsargājamajās dabas teritorijās, kurās izveidota aizsargājamās teritorijas pārvaldes institūcija, koku ciršanu saskaņo ar pārvaldes institūciju, bet, ja tādas nav, — ar attiecīgās administratīvās teritorijas reģionālo vides pārvaldi un vietējo pašvaldību;

2.2. kultūras pieminekļu aizņemtās platībās un to aizsardzības zonās koku ciršanu saskaņo ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju un vietējo pašvaldību;

2.3. parkos, kapsētās, mākslīgas vai dabiskas izcelsmes koku rindās, kuru platums ir mazāks par 20 metriem, koku ciršanu saskaņo ar vietējo pašvaldību;

2.4. Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes aizsargjoslā, ūdenstilpju un ūdensteču aizsargjoslās ārpus meža zemes augošu koku ciršanu saskaņo ar reģionālo vides pārvaldi, ekspluatācijas aizsargjoslās (izņemot ceļu zemes nodalījuma joslu un dzelzceļa zemes nodalījuma joslu (arī aizsargstādījumus) lauku apdzīvotajās vietās) — ar vietējo pašvaldību. Lauku apdzīvotajās vietās ceļu zemes nodalījuma joslā augošu koku ciršanu saskaņo ar valsts ceļu dienestu, bet dzelzceļa zemes nodalījuma joslā (arī aizsargstādījumos) augošu koku ciršanu — ar dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītāju;

2.5. veicot apbūvi, koku ciršanu saskaņo ar reģionālo vides pārvaldi un vietējo pašvaldību.

3. Pilsētas teritorijā koku ciršanu visos gadījumos saskaņo ar vietējo pašvaldību.

4. Ja vietējā pašvaldība ir izdevusi saistošus noteikumus par attiecīgās teritorijas labiekārtošanu, zaļumstādījumu uzturēšanu un aizsardzību, kokus cērt saskaņā ar vietējās pašvaldības izdotajiem saistošajiem noteikumiem, ievērojot šajos Ministru kabineta noteikumos noteikto kārtību.

5. Citas personas koku ciršanu ārpus meža zemes visos gadījumos rakstiski saskaņo ar zemes īpašnieku vai tiesisko valdītāju.

6. Ja nepieciešams šajos noteikumos paredzētais saskaņojums koku ciršanai ārpus meža zemes, zemes īpašnieks vai tiesiskais valdītājs iesniedz attiecīgajā institūcijā rakstisku pieteikumu koku ciršanai.

7. Institūcijas, ar kurām saskaņojama koku ciršana ārpus meža zemes, saņemtos pieteikumus izskata normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un termiņos, un par savu lēmumu rakstiski informē pieteikuma iesniedzēju.

8. Ja zemes īpašnieks vai tiesiskais valdītājs saņēmis šajos noteikumos minēto institūciju atteikumu (arī gadījumos, ja atteikumu sniegusi viena no institūcijām), koku ciršana nav atļauta.

9. Ja kokus cērt, pārkāpjot šo noteikumu prasības, koku ciršana uzskatāma par patvaļīgu un vainīgās personas saucamas pie atbildības normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

10. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1998.gada 24.novembra noteikumus Nr.440 "Meža fondā neietilpstošo koku un krūmu ciršanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 1998, 352./354.nr.).

Ministru prezidents A.BĒRZIŅŠ

Zemkopības ministrs A.Slakteris

 

Noteikumi stājas spēkā ar 2000.gada 2.decembri

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!