• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par putnu gripas radīto zaudējumu kompensēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2006., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/132243

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valstu reitingu pēc panākumiem ekonomikas reformās

Vēl šajā numurā

06.04.2006., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par putnu gripas radīto zaudējumu kompensēšanu

Eiropas Parlaments otrdien, 4.aprīlī, vienojās saskaņā ar ārkārtas procedūru izskatīt Eiropas Komisijas priekšlikumu par kompensāciju tiem putnkopjiem, kam radušies zaudējumi putnu gaļas un olu patēriņa straujā krituma dēļ.

Parlaments par priekšlikumu diskutēs Strasbūrā trešdienas vakarā, piedaloties Eiropas lauksaimniecības komisārei Mariannai Fišerei-Bēlai. Balsojums par likumprojektu ieplānots ceturtdien.

Eiropas Savienībā izplatoties putnu gripai, vairākās dalībvalstīs strauji kritās putnu gaļas un olu patēriņš, būtiski apdraudot putnkopju ienākumus. Dažās valstīs, piemēram, Itālijā, patēriņa kritums sasniedza pat 70%. Spēkā esošie Eiropas Savienības tiesību akti neļauj kompensēt zaudējumus patēriņa krituma rezultātā – atbalstu var saņemt tikai tieši skartie lauksaimnieki, piemēram, par ganāmpulku likvidāciju vai tirdzniecības ierobežojumiem. Likumprojekts, par ko balsos Eiropas Parlaments, atļaus dalībvalstīm piešķirt saviem lauksaimniekiem atbalstu, pamatojoties uz būtiskiem tirgus darbības traucējumiem. Pusi no kompensācijas varēs segt no ES līdzekļiem.

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!