• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbību ekonomikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2006., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/132412

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltu valodu, somu un vācu institūta atklāšanu Stokholmā

Vēl šajā numurā

07.04.2006., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbību ekonomikā

Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks otrdien, 4.aprīlī, atklājot konferenci “Labklājība un ekonomiskā izaugsme Ziemeļeiropā”, uzsvēra, ka Ziemeļeiropa jau tagad ir viens no vitālākajiem reģioniem Eiropas Savienībā un tas var sniegt lielu ieguldījumu, lai Eiropas Savienība nākotnē kļūtu par globālu spēlētāju pasaules tirgū.

“Nav nozīmes pretoties globalizācijai, jo tā jau ir kļuvusi par faktu. Mums ir jānodrošinās ar pretlīdzekļiem – saulessargu vai saulesbrillēm, lai pasargātos no karstajiem saules stariem un iegūtu maksimālo labumu, ko mums šis laikmets piedāvā,” teica ārlietu ministrs.

Artis Pabriks uzsvēra, ka Eiropas Savienībai ir jāveic vairākas reformas, lai tā savā attīstībā neatpaliktu no citiem pasaules reģioniem, kuros vērojama strauja ekonomiskā izaugsme, un saglabātu vadošu pozīciju.

Viņš pateicās Ziemeļvalstīm par sniegto atbalstu Baltijas valstu brīvības, neatkarības centienos deviņdesmito gadu sākumā, kā arī par sniegto palīdzību integrācijai Eiropas Savienībā.

Artis Pabriks atzīmēja, ka pēdējos gados Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbība ir īpaši cieša, jo pirms apspriedēm Eiropas Savienības institūcijās tiek pārrunātas Ziemeļeiropas valstu pozīcijas un saskaņoti viedokļi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!