• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu un Turcijas sadarbību aizsardzībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2006., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/132413

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbību ekonomikā

Vēl šajā numurā

07.04.2006., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu un Turcijas sadarbību aizsardzībā

Latvijas, Igaunijas un Lietuvas vēstnieki Turcijā (Ivars Pundurs, Markts Volmers un Vitauts Naudužs) otrdien, 4.aprīlī, tikās ar Turcijas aizsardzības ministru Vedždi Gonulu un Turcijas bruņoto spēku komandieri ģenerāli Hilmi Ozkoku, lai pateiktos par Turcijas valdības lēmumu un 1.aprīlī sākto NATO gaisa patrulēšanas misiju Baltijas valstīs.

Tikšanās laikā vēstnieki uzsvēra, ka gaisa patrulēšanas misija ir acīmredzams apliecinājums Latvijas, Igaunijas un Lietuvas dalībai NATO, kas veicina arī Baltijas valstu drošību. Apspriesti arī risinājumi Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanai pēc 2007.gada.

Vēstnieki pateicās par Turcijas atbalstu Baltijas valstu uzņemšanai NATO, pauda atbalstu Turcijas dalībai Eiropas Savienībā (ES) un piedāvāja turpināt dalīties ES iestāšanas sarunu pieredzē.

Turcijas amatpersonas izteica gandarījumu par Latvijas, Igaunijas un Lietuvas vēstnieku vizīti un pausto pateicību. Turcijas aizsardzības ministrs Vedždi Gonuls uzsvēra, ka Turcija nekad nebija atzinusi Baltijas valstu aneksiju un atbalstīja Baltijas valstu dalību NATO.

Turcijas amatpersonas aicināja Baltijas valstu virsniekus un karavīrus zināšanu papildināšanai izmantot Turcijas mācību centru, kā arī NATO skolas Turcijā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!