• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vēlēšanām Baltkrievijā un Ukrainā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2006., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/132424

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par I.Braunfeldi

Vēl šajā numurā

07.04.2006., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vēlēšanām Baltkrievijā un Ukrainā

Ceturtdien, 6.aprīlī, Eiropas Parlaments (EP) pieņēma rezolūcijas par vēlēšanām Baltkrievijā un Ukrainā, nosodot 19.marta vēlēšanas Baltkrievijā, jo tās neatbilda starptautiskajiem standartiem par brīvām un demokrātiskām vēlēšanām. Nāciju Eiropas grupas vārdā rezolūcijas izstrādāja deputāte Inese Vaidere.

I.Vaidere: “Vēlēšanās Baltkrievijā nevar uzskatīt par likumīgām. Tās būtu jārīko atkārtoti, dodot visiem prezidenta kandidātiem vienādas iespējas paust savu nostāju un informēt sabiedrību.’’

Pieņemtajā rezolūcijā par situāciju Baltkrievijā Eiropas Parlaments norāda, ka brīvām un godīgām vēlēšanām ir jārespektē pulcēšanās un vārda brīvība, kā arī visiem kandidātiem jādod līdzvērtīga pieeja masu medijiem. Eiropas Parlamenta rezolūcija arī pieprasa nekavējoties atbrīvot visus opozīcijas līderus, protestētājus un žurnālistus, kas tika arestēti vēlēšanu laikā. Savukārt Eiropas Parlamenta rezolūcija par vēlēšanām Ukrainā apsveic pirmās patiesi brīvās un demokrātiskās parlamenta vēlēšanas Ukrainā.

Deputāte Inese Vaidere, kas piedalījās Ukrainas parlamenta vēlēšanu novērošanā, uzstājoties Eiropas Parlamenta plenārsēdē, norādīja, ka Ukrainā ir svarīgi izveidot valdību no tiem spēkiem, kas bija vienoti oranžās revolūcijas laikā, jo tikai tie spēs nodrošināt reformu nodrošināšanos un piepildīt Ukrainas Eiropas integrācijas centienus. Eiropas Savienībai savukārt ir jāsniedz Ukrainai visa iespējamā palīdzība, lai pārvarētu vājo administratīvo kapacitāti, efektīvi cīnītos pret korupciju un mazinātu oligarhu ietekmi politikā un reformētu tiesu sistēmu, tādējādi nostiprinot demokrātiju.

Jānis Aizsalnieks, EP deputātes I.Vaideres palīgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!