• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006.gada 10.aprīļa ārkārtas sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2006., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/132743

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2006.gada 11.aprīļa sēdē

Vēl šajā numurā

12.04.2006., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 2006.gada 10.aprīļa ārkārtas sēdē

 

TM: Par pilnvarojumu pārstāvēt MK strīdā ar J.Petropavlovski par atteikumu piešķirt Latvijas pilsonību

Valdības 10.aprīļa ārkārtas sēdē Tieslietu ministrija (TM) tika pilnvarota pārstāvēt Ministru kabinetu (MK) administratīvajā lietā, kas ierosināta pēc Jurija Petropavlovska pieteikuma par MK 2004.gada 16.novembra sēdes protokollēmumu, ar kuru viņam atteikta pilsonības piešķiršana.

Kā norādīts TM sagatavotajā paskaidrojuma rakstā, 2004.gada 16.novembrī MK pieņēma rīkojumu “Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā”, svītrojot 1.344.apakšpunktu un tādējādi atsakot pilsonības piešķiršanu J.Petropavlovskim.

J.Petropavlovskis vērsās ar pieteikumu Administratīvajā rajona tiesā, lūdzot uzdot MK vienas nedēļas laikā pieņemt lēmumu par viņa uzņemšanu Latvijas pilsonībā.

2004.gada decembrī valdība pieņēma lēmumu, ar kuru TM pilnvarota pārstāvēt MK Administratīvajā rajona tiesā J.Petropavlovska lietā un iesniegt paskaidrojumus.

2005.gada 16.decembrī Administratīvā rajona tiesa izbeidza tiesvedību J.Petropavlovska lietā, taču 27.decembrī J.Petropavlovskis par šo lēmumu iesniedza blakussūdzību Administratīvajai apgabaltiesai. J.Petropavlovskis lūdz atcelt Administratīvās rajona tiesas lēmumu par tiesvedības izbeigšanu un lietu nodot jaunai izskatīšanai tai pašai tiesai citā sastāvā.

Šā gada 13.februārī Administratīvā apgabaltiesa, izskatot J.Petropavlovska blakussūdzību, nolēma Administratīvās rajona tiesas lēmumu atstāt negrozītu un J.Petropavlovska blakussūdzību noraidīt. Tiesas lēmumu varēja pārsūdzēt Augstākās tiesas Senātā, un J.Petropavlovskis savas tiesības ir izmantojis, iesniedzot blakussūdzību.

Tā kā MK iepriekš pilnvaroja TM pārstāvēt MK minētajā lietā tikai Administratīvajā rajona tiesā, lai TM varētu pārstāvēt valdību arī citās tiesu instancēs, MK pirmdien, 10.aprīlī, nolēma pilnvarot TM pārstāvēt MK minētajā lietā arī apelācijas un kasācijas tiesu instancēs.

Pārstāvot MK intereses, TM uzturēs MK šā gada 4.janvārī apstiprināto pozīciju, ka pilsonības piešķiršana nav administratīvais akts tā vispārpieņemtajā nozīmē, bet gan politisks lēmums, uz kuru indivīdam nav subjektīvu publisku tiesību. TM uzturēs pozīciju, ka tiesvedība administratīvajā lietā ir izbeidzama, jo lieta nav izskatāma administratīvā procesa kārtībā.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!