• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties vizītē Daugavpilī 11.aprīlī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2006., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/132748

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

12.04.2006., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties vizītē Daugavpilī 11.aprīlī

Atklājot atjaunoto Daugavpils sinagogu

1.JPG (16049 bytes)

3.JPG (17998 bytes)
Atjaunotās sinagogas atklāšanā: Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, uzrunājot klātesošos (augšējā attēlā); Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes priekšsēdētājs Arkādijs Suharenko, Imants Freibergs, Vaira Vīķe-Freiberga, Daugavpils domes priekšsēdētāja Rita Strode, ASV Ārzemju kultūrvēsturisko vērtību aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Vorens Millers, Marka Rotko meita Keita un dēls Kristofers
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

Vakar Daugavpilī svinīgi atklāja atjaunoto sinagogu. Uzrunājot klātesošos, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka tas ir vēsturisks brīdis ne tikai Daugavpilij, bet arī visai Latvijai, jo pirmo reizi pēc Otrā pasaules kara Latvijā tiek atjaunota kāda no sinagogām. 

“Tas ir simboliski, ka pavasarī tiek atklāta šī atjaunotā sinagoga, kas mums apliecina, ka pēc nāves un iznīcības nāk atdzimšana, un es novēlu, lai šis lūgšanu nams uz gadu gadiem būtu par svētību ģimenēm un viņu pēcnācējiem, kas šeit pulcēsies uz lūgšanām, un kalpotu par kultūras centru, kur ebreju kopienas pārstāvji varētu apgūt ne tikai savas tradīcijas, bet arī Latvijas kopīgo vēsturi un tradīcijas,” sacīja prezidente. Valsts prezidente novēlēja, lai lūgšanas, kas tiks noturētas šajā sinagogā, palīdzētu veidot labāku un skaistāku Daugavpili, Latviju un visu pasauli.

Sinagoga tika atjaunota ar pasaulslavenā gleznotāja Marka Rotko ģimenes atbalstu, kura bija klāt šajā ceremonijā.

 Kļūstot par Marka Rotko Mākslas un izglītības centra projekta patronesi  

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 11.aprīlī, Daugavpilī kļuva par pasaules slavenā gleznotāja Marka Rotko Mākslas un izglītības centra projekta patronesi. Valsts prezidente uzsvēra Marka Rotko ģimenes locekļiem, Daugavpils domes vadībai, kā arī klātesošajiem ASV vēstniecības un masu mediju pārstāvjiem, ka Marka Rotko mākslas un izglītības centrs dod svarīgu ieguldījumu vispārējā Daugavpils uzplaukumā: “Daugavpils ir ne tikai potenciāls tirdzniecības un biznesa centrs, bet tam ir visas iespējas kļūt par Latvijas, Eiropas un pasaules mēroga intereses objektu arī kultūras un mākslas laukā.”

Valsts prezidente pateicās Marka Rotko tuviniekiem par viņu atbalstu starptautiskā Marka Rotko Mākslas un izglītības centra tapšanā vēsturiskajā Daugavpils cietoksnī. Valsts prezidente Daugavpils domē tika iepazīstināta arī ar Daugavpils pilsētas ilgtermiņa attīstības plāniem gan ražošanas pieaugumā, gan infrastruktūras attīstībā, gan kultūrā, sportā un izglītībā. Prezidente izteica gandarījumu par to, ka Daugavpils vēsturiskajam cietoksnim Daugavpils dome ir pievērsusi lielu uzmanību un ka tam ir visas iespējas atdzimt un kļūt par pilsētas dzīves centru. 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!