• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Ēģiptē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2006., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/133146

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2006.gada 18.aprīļa sēdē

Vēl šajā numurā

19.04.2006., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Ēģiptē

Ārlietu ministrs Artis Pabriks otrdien, 18. aprīlī, oficiālās vizītes ietvaros Ēģiptē tikās ar Arābu līgas ģenerālsekretāru Amru Mūsu (Amre Moussa). Tikšanās laikā amatpersonas nosodīja vardarbības aktus, kas tiek vērsti pret Izraēlas un Palestīniešu pašpārvaldes civiliedzīvotājiem. Amatpersonas atzina, ka terora akti nav instruments, ar kuru var atrisināt konfliktsituāciju un veicināt Tuvo Austrumu miera procesu.

Tikšanās laikā ar Ēģiptes ārlietu ministru Ahmedu Abulu Geitu (Ahmed Aboul Gheit) Artis Pabriks pauda Latvijas vēlmi tuvākajos gados atvērt Latvijas vēstniecību Ēģiptē, kas veicinātu ekonomisko sakaru veidošanos starp abām valstīm. Viņš arī pauda Latvijas gatavību paplašināt abu valstu līgumtiesisko bāzi kultūras, ekonomikas un citās jomās, rosinot uzsākt darbu jau pirms vēstniecības atvēršanas. Ēģiptes ārlietu ministrs pauda prieku par arvien pieaugošo tūristu skaitu no Latvijas.

Artis Pabriks augstu novērtēja ciešo sadarbību ar Ēģipti, kas izveidojusies starptautisko organizāciju ietvaros, un lūdza atbalstīt Latvijas kandidatūru ANO Cilvēktiesību padomē.

Artis Pabriks Ēģiptes Tautas sapulces spīkeru Ahmedu Fatī Sorūru (Ahmed Fathi Sorour) informēja par Latvijas un Ēģiptes parlamentu sadarbības grupu un tās vēlmi uzņemt parlamentāriešus no Ēģiptes, lai veicinātu sadarbību parlamentārā līmenī.

Ar Ēģiptes amatpersonām ārlietu ministrs pārrunāja arī situāciju Tuvajos Austrumos, Latvijas un Krievijas attiecības, enerģētikas politiku, ANO reformu un citus jautājumus.

Šodien, 19.aprīlī, ārlietu ministrs tiksies ar Ēģiptes premjerministru Ahmedu Nazifu (Ahmed Nazif).

Ēģipte ir viena no ietekmīgākajām Arābu līgas valstīm, kura aktīvi iesaistījusies miera noregulējuma procesā Tuvajos Austrumos, kā arī veicinājusi Eiropas Savienības dialoga attīstību ar Vidusjūras valstīm.

Latvijas un Ēģiptes diplomātiskās attiecības nodibinātas 1992.gada 23.janvārī. Latvija sadarbojas ar Ēģipti gan divpusēji, gan arī ES un Ēģiptes dialogā. Šī ir otrā Latvijas ārlietu ministra vizīte Ēģiptē. Pirmā notika 1997.gadā, kad ārlietu ministrs bija Valdis Birkavs.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!