• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts kases pārvaldnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2006., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/133147

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts kopbudžeta izpildi martā

Vēl šajā numurā

19.04.2006., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts kases pārvaldnieku

No šodienas, 19. aprīļa, Valsts kases (VK) pārvaldnieks būs līdzšinējais VK Risku vadības departamenta direktors Kaspars Āboliņš, kurš konkursā uz VK pārvaldnieka amatu atzīts par atbilstošāko pretendentu.

Pavisam konkursā uz VK pārvaldnieka amatu pieteicās astoņi pretendenti. Pretendentu vērtēšanai bija izveidota komisija finanšu ministra Oskara Spurdziņa vadībā, un komisija pretendentu vērtēšanu veica divās kārtās, tiekoties ar visiem pretendentiem. Par konkursa uzvarētāju komisija atzina K. Āboliņu.

Konkursa komisija atzinīgi novērtēja K.Āboliņa ilggadējo darba pieredzi Finanšu ministrijā un Valsts kasē, kā arī pretendenta atbilstošo izglītību, kas papildināta speciālos ar finanšu vadību saistītos kursos. K.Āboliņš ir ieguvis administratīvā vadītāja darba pieredzi gan kā nodaļas vadītājs Finanšu ministrijā, gan kā departamenta direktors Valsts kasē, kā arī vadot Pašvaldību aizņēmumu un garantiju kontroles un pārraudzības padomi.

Valsts kases pārvaldnieka amats kļuva vakants pēc tam, kad līdzšinējā VK pārvaldniece Irēna Krūmane tika pārcelta darbā Finanšu ministrijas valsts sekretāra amatā. I.Krūmane VK pārvaldnieces amatā strādāja no 2004.gada marta līdz 2005.gada beigām. No šā gada 2.janvāra līdz 18.aprīlim VK pārvaldnieka pienākumus pildīja VK pārvaldnieka vietniece Gunta Medne.

Valsts kase ir Finanšu ministrijas pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras darbības mērķis ir efektīva valsts pārvaldes funkciju īstenošana valsts finanšu vadības jomā atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Valsts kases struktūrā ietilpst 19 departamenti, birojs un 27 pilsētu un reģionālie norēķinu centri. Valsts kase organizē valsts budžeta izpildes un finanšu uzskaiti, īsteno valsts parāda vadību, ES politiku instrumentu maksājumu iestādes un nacionālās atbildīgās amatpersonas uzdoto nacionālā fonda funkcijas, kā arī veic maksājumus un asignējumus no valsts budžeta ieņēmumiem.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!