• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Korejas Republikas vēstnieka iepazīšanās vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.2006., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/133279

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības 2005.gada budžeta izpildi

Vēl šajā numurā

20.04.2006., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Korejas Republikas vēstnieka iepazīšanās vizītēm

 

Pie Saeimas priekšsēdētājas biedra

Otrdien, 18.aprīlī, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Jānis Straume tikās ar Korejas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ļi Džunhi (Lee Joon-Hee).

Saeimas priekšsēdētājas biedrs J.Straume pauda prieku par iespēju tikties ar Korejas vēstnieku Saeimā un izteica cerību, ka vēstnieka stāšanās jaunajā amatā būs labs stimuls divpusējo attiecību aktivizēšanai. Viņš norādīja uz mūsu valsts ieinteresētību paplašināt politiskos, ekonomiskos un kultūras sakarus starp abām valstīm un pastāstīja, ka mūsu parlamentā jau ir nodibināta Latvijas un Korejas parlamentu sadarbības grupa.

Savukārt Korejas vēstnieks Ļi Džunhi pateicās par viesmīlīgo uzņemšanu un atzina Korejas vēlmi padziļināt attiecības ar jaunajām ES dalībvalstīm, tostarp Latviju. Viņš atzinīgi novērtēja mūsu valsts sasniegumus – integrāciju ES un NATO un straujo ekonomisko izaugsmi.

Tikšanās laikā puses pārrunāja arī Latvijas vēlmi nozīmēt nerezidējošo vēstnieku Korejā ar iespējamo rezidenci Tokijā vai Pekinā un jautājumus, kas skar gaidāmo NATO galotņu sanāksmi Rīgā un Korejas mākslas un kultūras pārstāvju misiju Baltijas valstīs, tostarp Latvijā.

Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētājas biedrs novēlēja vēstniekam veiksmi jaunajā amatā un vēlreiz apliecināja mūsu parlamenta gatavību veidot aktīvāku sadarbību ar Korejas parlamentu.

Saeimas preses dienests

 

Pie Ārlietu ministrijas valsts sekretāra

Dienvidkorejas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Ļi Džunhi (Lee Joon-Hee) 18.aprīlī akreditācijas vizītes ietvaros tikās ar Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Normanu Penki. Sarunas dalībnieki atzina, ka Latviju un Korejas Republiku vieno tādas kopējas vērtības kā cilvēktiesību un brīvā tirgus ekonomikas principu ievērošana.

Dienvidkorejas vēstnieks atzinīgi novērtēja Latvijas ārpolitiskos sasniegumus – dalību NATO un ES, kā arī straujo ekonomisko izaugsmi. Dienvidkoreja ir ieinteresēta tirdzniecības apjomu turpmākā pieaugumā ar Latviju, jo abu valstu ekonomiskās attīstības potenciāls divpusējā sadarbībā vēl netiek pilnībā izmantots. Vēstnieks uzsvēra Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes- Freibergas aktīvo iesaisti ANO reformas procesā. Puses vienojās, ka Latvijai kā ES dalībvalstij un Dienvidkorejai savstarpējiem kontaktiem aktīvāk jāizmanto ASEM formāts (Asia-Europe Meeting).

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!