• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Bangladešas Republikas vēstnieka iepazīšanās vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.2006., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/133280

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Korejas Republikas vēstnieka iepazīšanās vizītēm

Vēl šajā numurā

20.04.2006., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Bangladešas Republikas vēstnieka iepazīšanās vizītēm

 

Pie Saeimas priekšsēdētājas biedra

Otrdien, 18.aprīlī, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Jānis Straume tikās ar Bangladešas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Amiru Huseinu Sikderu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs J.Straume uzsvēra, ka Latvijai kā Eiropas Savienības un NATO dalībvalstij ir būtiska šo organizāciju tālākā attīstība un nostiprināšana, tomēr mūsu valsts ir ieinteresēta veidot sekmīgas divpusējās attiecības arī ar Āzijas reģiona valstīm, tai skaitā ar Bangladešu. J.Straume arī norādīja jomas, kurās aktivizējami kontakti ar Bangladešu, – ekonomikā un kultūrā, bet īpaši uzsvēra parlamentārās sadarbības nozīmi.

Bangladešas vēstnieks A.H.Sikders apliecināja viņa valsts vēlmi veidot draudzīgas saites ar Latviju un atzina, ka to padziļināšanā liels potenciāls ir sadarbības veicināšanai parlamentu līmenī. A.H.Sikders arī raksturoja Bangladešas izaugsmes aktualitātes – panākumus demokrātisko vērtību stiprināšanā, sasniegumus veselības aprūpē un dzimumu līdztiesības jautājumu risinājumā. Turklāt liels progress panākts sievietes lomas pieaugumam sabiedriskajā dzīvē, kuram valdība velta lielu uzmanību.

Tikšanās noslēgumā J.Straume novēlēja Bangladešas vēstniekam veiksmi jaunajā amatā un izteica cerību par abu valstu divpusējo attiecību turpmāku padziļināšanos.

Saeimas preses dienests

Pie Ārlietu ministrijas valsts sekretāra

Bangladešas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Amirs Huseins Sikders (Amir Hussain Sikder) otrdien, 18.aprīlī, akreditācijas ietvaros tikās ar Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Normanu Penki, lai pārrunātu Latvijas un Bangladešas turpmāko divpusējo sadarbību.

Vēstnieks akcentēja valsts amatpersonu savstarpējo vizīšu nozīmi sadarbības intensificēšanā. N. Penke uzsvēra, ka sadarbību sekmētu regulārs dialogs starp abu valstu ārlietu ministrijām un informatīvās aprites intensifikācija, kā arī abu valstu plašsaziņas līdzekļu pārstāvju intereses veicināšana par notikumiem Latvijā un Bangladešā.

Bangladeša ir ieinteresēta ekonomisko attiecību paplašināšanā ar Latviju un investīciju piesaistē Bangladešai, aicinot Latvijas uzņēmējus sākt praktisku darbību Bangladešā. Konkrēta nozare būtu vieglā rūpniecība un tās izstrādājumi. Vairākas valstis, tai skaitā ASV un Kanāda, importē no Bangladešas ādas izejmateriālus, džutu un tekstilmateriālus tālākai pārstrādei.

Plaši tika pārrunāti kaimiņu un reģionālās politikas jautājumi. Vēstnieks atzinīgi novērtēja Latvijas ekonomisko izaugsmi, integrāciju ES un NATO.

Akreditācijas vizītes ietvaros vēstnieks tikās ar Saeimas priekšsēdētājas biedru Jāni Straumi, Ārlietu ministrijas 2.Divpusējo attiecību departamenta direktori Signi Jansoni un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvjiem. 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!