• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 18. aprīļa noteikumi Nr. 294 "Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 22.oktobra noteikumos Nr.466 "Noteikumi par ķīmisko vielu un ķīmisko produktu uzskaites kārtību un datu bāzi"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2006., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/133369

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.295

Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 1.jūlija noteikumos Nr.232 "Smēķēšanas ierobežošanas valsts komisijas nolikums"

Vēl šajā numurā

21.04.2006., Nr. 64

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 294

Pieņemts: 18.04.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.294

Rīgā 2006.gada 18.aprīlī (prot. Nr.22 18.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 22.oktobra noteikumos Nr.466 "Noteikumi par ķīmisko vielu un ķīmisko produktu uzskaites kārtību un datu bāzi"
Izdoti saskaņā ar Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu likuma 7.panta otro daļu
Izdarīt Ministru kabineta 2002.gada 22.oktobra noteikumos Nr.466 "Noteikumi par ķīmisko vielu un ķīmisko produktu uzskaites kārtību un datu bāzi" (Latvijas Vēstnesis, 2002, 157.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus "Latvijas Vides aģentūra" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra" (attiecīgā locījumā).

2. Izteikt 5.punktu šādā redakcijā:

"5. Ķīmisko vielu vai ķīmisko produktu ražotājs vai persona, kas ķīmisko vielu vai ķīmisko produktu ieved Latvijas teritorijā, aizpilda noteikta parauga veidlapu (pielikums) un katru gadu līdz 1.martam iesniedz vai nosūta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrai (turpmāk — aģentūra) pārskatu par darbībām ar ķīmiskajām vielām un ķīmiskajiem produktiem (turpmāk — pārskats) par iepriekšējo kalendāra gadu. Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražotājs vai persona, kas ķīmisko vielu vai ķīmisko produktu ieved Latvijas teritorijā, nodrošina iesniegtās informācijas patiesumu."

3. Aizstāt 6.1. un 6.2.apakšpunktā vārdu "importētām" ar vārdiem "Latvijas teritorijā ievestām".

4. Izteikt 7.7.apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.7. cilvēku higiēnai paredzētie biocīdi;".

5. Izteikt 7.9.apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.9. veterinārās higiēnas biocīdi;".

6. Izteikt 11.punktu šādā redakcijā:

"11. Ja sniegtajā informācijā ir notikušas izmaiņas, ražotājs vai persona, kas ķīmisko vielu vai ķīmisko produktu ieved Latvijas teritorijā, par to piecu darbdienu laikā paziņo aģentūrai."

7. Izteikt 13.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"13.3. ievada datu bāzē informāciju, ko sniedzis ražotājs vai persona, kas ķīmisko vielu vai ķīmisko produktu ieved Latvijas teritorijā;".

8. Izteikt 14.punktu šādā redakcijā:

"14. Aģentūra izvērtē, kādas bīstamās ķīmiskās vielas un bīstamie ķīmiskie produkti tiek ievesti vai ražoti Latvijas teritorijā, un attiecīgi rakstiski informē:

14.1. Valsts sanitāro inspekciju, Valsts vides dienestu vai Valsts darba inspekciju — par ķīmisko vielu vai ķīmisko produktu ražotāju vai personu, kas ķīmisko vielu vai ķīmisko produktu ieved Latvijas teritorijā, un par Latvijas teritorijā ievestajām un ražotajām bīstamajām ķīmiskajām vielām un bīstamajiem ķīmiskajiem produktiem, ja attiecīgā viela vai produkts ir minēts Ministru kabineta 2000.gada 25.aprīļa noteikumos Nr.158 "Noteikumi par bīstamo ķīmisko vielu un bīstamo ķīmisko produktu lietošanas un tirdzniecības ierobežojumiem un aizliegumiem";

14.2. Valsts vides dienestu — par ķīmisko vielu vai ķīmisko produktu ražotāju vai personu, kas ķīmisko vielu vai ķīmisko produktu ieved Latvijas teritorijā, un par Latvijas teritorijā ievestajām un ražotajām bīstamajām ķīmiskajām vielām un bīstamajiem ķīmiskajiem produktiem, ja attiecīgā viela vai produkts ir klasificēts un marķēts kā videi bīstams;

14.3. Valsts sanitāro inspekciju un Valsts darba inspekciju — par ķīmisko vielu vai ķīmisko produktu ražotāju vai par personu, kas ķīmisko vielu vai ķīmisko produktu ieved Latvijas teritorijā, un par Latvijas teritorijā ievestajām un ražotajām bīstamajām ķīmiskajām vielām un bīstamajiem ķīmiskajiem produktiem, ja attiecīgā viela vai produkts ir klasificēts un marķēts kā ļoti toksisks;

14.4. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu — par ķīmisko vielu vai ķīmisko produktu ražotāju vai personu, kas ķīmisko vielu vai ķīmisko produktu ieved Latvijas teritorijā, un par Latvijas teritorijā ievestajām un ražotajām bīstamajām ķīmiskajām vielām un bīstamajiem ķīmiskajiem produktiem, ja attiecīgā viela vai produkts ir klasificēts un marķēts kā īpaši viegli uzliesmojošs, viegli uzliesmojošs, ļoti toksisks un videi bīstams."

9. Izteikt 16.punktu šādā redakcijā:

"16. Ja ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražotājs vai persona, kas ķīmisko vielu vai ķīmisko produktu ieved Latvijas teritorijā, neiesniedz attiecīgos pārskatus, aģentūra rakstiski informē par to Valsts vides dienestu, Valsts darba inspekciju un Valsts sanitāro inspekciju, lai pieņemtu lēmumu par minētās personas saukšanu pie atbildības normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā."

10. Izteikt pielikuma I nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"I. Pārskats par ķīmiskās vielas ražošanu vai ievešanu Latvijas teritorijā".

11. Aizstāt pielikuma I nodaļas 2.punktā vārdu "Importēts" ar vārdiem "Ievests Latvijas teritorijā".

12. Izteikt pielikuma I nodaļas 1.piezīmi šādā redakcijā:

"1. Ķīmiskās vielas vispārpieņemtais jeb triviālais nosaukums vai Ministru kabineta 2005.gada 13.decembra noteikumos Nr.949 "Noteikumi par bīstamo ķīmisko vielu sarakstu" minētais nosaukums, vai nosaukums atbilstoši Starptautiskās teorētiskās un praktiskās ķīmijas apvienības (IUPAC) nomenklatūrai."

13. Izteikt pielikuma I nodaļas 4.piezīmes ievaddaļas pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Gada laikā saražotās vai Latvijas teritorijā ievestās ķīmiskās vielas daudzums."

14. Izteikt pielikuma I nodaļas 7.piezīmi šādā redakcijā:

"7. Ķīmiskās vielas ražotājs vai persona, kas ķīmisko vielu ieved Latvijas teritorijā, aizpildītajai pārskata veidlapai pievieno attiecīgās ķīmiskās vielas drošības datu lapu."

15. Izteikt pielikuma II nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"II. Pārskats par ķīmiskā produkta ražošanu vai ievešanu Latvijas teritorijā".

16. Aizstāt pielikuma II nodaļas tabulas 2.punktā vārdu "Importēts" ar vārdiem "Ievests Latvijas teritorijā".

17. Izteikt pielikuma II nodaļas 5.piezīmes ievaddaļas pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Gada laikā saražotā vai Latvijas teritorijā ievestā ķīmiskā produkta daudzums."

18. Izteikt pielikuma II nodaļas 8.piezīmi šādā redakcijā:

"8. Ķīmiskā produkta ražotājs vai persona, kas ķīmisko produktu ieved Latvijas teritorijā, aizpildītajai pārskata veidlapai pievieno attiecīgā ķīmiskā produkta drošības datu lapu."
Ministru prezidenta vietā — aizsardzības ministrs A.Slakteris

Vides ministrs R.Vējonis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!