• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atklājot izstādi "Reģionālā attīstība Latvijā 2006". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2006., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/133413

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gatavojoties valstsvizītei Somijā 24. -26.aprīlī

Vēl šajā numurā

21.04.2006., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atklājot izstādi “Reģionālā attīstība Latvijā 2006”

Rīgā, Ķīpsalas izstāžu centrā, 2006.gada 20.aprīlī:

VAIRA01.JPG (16921 bytes)
Izstādes “Reģionālā attīstība Latvijā 2006” atklāšanā vakar akciju sabiedrības “Balvu maiznieks” Realizācijas daļas vadītājs Eventijs Zelčs Valsts prezidentei Vairai Vīķei–Freibergai pasniedza uzņēmumā cepto kliņģeri. Pa kreisi no Valsts prezidentes – izstādes patrons reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Māris Kučinskis
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Godātais Kučinska kungs, cienījamie klātesošie!
Man ir patiess gods un prieks atklāt pirmo izstādi par reģionālo attīstību Latvijā.
Es apsveicu visus ministriju un pašvaldību pārstāvjus, visas organizācijas, kas saistītas ar reģionu attīstību, reģionu uzņēmumus, augstskolas un citus – šīs izstādes organizatorus, atbalstītājus un dalībniekus, kas piedalījušies šā vērienīgā pasākuma īstenošanā.
Atzinīgi novērtējama Kurzemes, Zemgales, Vidzemes, Latgales un Rīgas uzņēmīgāko cilvēku iniciatīva un aktivitāte, šodien sapulcējoties Rīgā, Ķīpsalā, lai parādītu mūsu valsts reģionos sasniegto, reģionu konkurētspēju, nākotnes attīstības perspektīvas un arī izaugsmes iespējas Latvijā.
Mūsu konkurētspēja un turpmākā attīstība cieši saistīta ar mūsu noteiktajām stratēģiskajām attīstības prioritātēm, ko paredz valstī izstrādātie plānošanas dokumenti atbilstoši Latvijas resursiem un priekšrocībām iepretim citiem Eiropas un pasaules reģioniem.
Apsveicami, ka pirmoreiz kopš neatkarības atjaunošanas atzīts, ka Latvijas izaugsmes galvenais virzītājspēks ir cilvēks – viņa zināšanas, gudrība, prasmes un vēlme tās kopt un aktīvi izmantot, un tāpēc es priecājos šeit redzēt izglītības ministri.
Latvijai tāpat kā daudzām citām valstīm Eiropā tikpat kā nav derīgo izrakteņu, tādēļ nav iedomājams, ka nākotnē Latvija varētu eksportēt kādu vitāli svarīgu preci vai starptautiskajā tirgū izcelties ar kvantitāti. Latvijas lielākā bagātība un potenciāls ir mūsu izglītotie, kvalificētie, radošie un čaklie cilvēki. Tieši šis faktors savienojumā ar apzinātu valsts politiku jāizmanto, lai panāktu būtiskus sasniegumus Latvijas tautsaimniecības attīstībā. To, ka mēs to spējam izdarīt, pierāda mūsu tautsaimniecības izaugsme, kas nu jau vairākus gadus ir viena no visstraujākajām Eiropā un visā pasaulē.
Atzīstami, ka Nacionālais attīstības plāns nākamajiem septiņiem gadiem par stratēģisku mērķi izvirza izglītību un zināšanas, kas nepieciešamas tautsaimniecības izaugsmei, pārejai uz augsto tehnoloģiju attīstību, kā arī preču un pakalpojumu ar augstu pievienoto vērtību ražošanai.
Tajā pašā laikā nedrīkstam aizmirst, cik būtiska ir infrastruktūras attīstība un nodrošināšana, it īpaši Latvijas rajonos, lai mūsu iedzīvotāji varētu ērti pārvietoties un piekļūt visattālākajām Latvijas vietām, atrast darbu atbilstoši iegūtajai kvalifikācijai, par to saņemot pienācīgu atalgojumu, iegūt visu līmeņu, tai skaitā tautsaimniecības vajadzībām atbilstošu profesionālo, izglītību, apmierināt dažādas sociālās vajadzības, kā arī baudīt tās priekšrocības, ko dod elektrība, tālrunis, internets un citas lietas, kas Latvijas lielajās pilsētās kļuvušas par ikdienas neatņemamu sastāvdaļu un strauji turpina attīstīties.
Jāatzīst, ka tieši nākamie septiņi gadi un ES piešķirtais finansējums būs noteicošie, lai panāktu kvalitatīvu lēcienu izglītībā, zinātnē un ražošanas struktūrā, lai veidotos stabils intelektuālais un materiālais pamats cilvēku dzīves kvalitātes pakāpeniskam pieaugumam Latvijā. Tas savukārt palīdzēs risināt šobrīd aktuālas problēmas, piemēram, tādas, kas saistītas ar Latvijas darbaspēka aizplūšanu uz ārzemēm lielāku iespēju un labākas dzīves meklējumos.
Mums jāapzinās, ka šobrīd mums ir dota vienreizēja iespēja, ko jāprot pilnvērtīgi izmantot. Tagad, kad mūsu stratēģiskie attīstības mērķi būs noteikti, jāpanāk, lai visas valstī izstrādātās stratēģijas un attīstības plānošanas dokumenti darbotos mijiedarbībā un tiktu īstenoti, nodrošinot tam nepieciešamo finansējumu, jo mēs zinām, ka bez finansējuma neko nevarēs panākt.
Es novēlu vislabākās sekmes gan izstādes, gan šajās dienās paralēli notiekošo konferenču dalībniekiem un rīkotājiem.
Es ceru, ka šis pasākums kļūs par labu un vajadzīgu tradīciju nākotnē. Priecājos jūs visus šeit redzēt.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!