• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2006., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/133417

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Centrālās vēlēšanu komisijas vadītāju

Vēl šajā numurā

21.04.2006., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, ceturtdien, 20.aprīlī, Rīgas pilī tiekoties ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju Andri Guļānu, pārrunāja plašu tiesu varu jautājumu lomu, īpaši uzsverot kaitējumu, ko kukuļošana nodara sabiedrībai. V.Vīķe-Freiberga un A.Guļāns sarunā bija vienisprātis par to, ka pārāk bieži ir gadījumi, kad pierādītās kukuļošanas lietās tiesneši piespriež apsūdzētajam nosacītus sodus. Prezidente uzsvēra tiesnešu disciplinārlietu kolēģijas lielo atbildību, izsverot tiesnešu rīcības adekvātumu konkrētu sūdzību gadījumos. Sarunā novērtēta sabiedrības un plašsaziņas līdzekļu arvien lielāka uzmanība, kas tiek veltīta šādiem tiesu spriedumiem, kas ir ieguldījums vispārējas dziļākas izpratnes veidošanai valstī par korupcijas kaitīgumu. V.Vīķe-Freiberga pēc tikšanās atzīmēja, ka saredz arī turpmāk lielu sabiedrisko un akadēmisko pārstāvju lomu gan vispārējās debatēs par tieslietu sistēmas attīstību, gan arī dialogā ar tiesnešiem par uzticību tiesu varai un par kukuļošanas noziegumu kaitīgo ietekmi uz sabiedrību.

Pārrunājot ar likumdošanu saistītus jautājumus, apspriests topošais Tiesu iekārtas likumprojekts. Abas puses bija vienisprātis, ka ir jāturpina darbs tiesu sistēmas pilnveidošanā Latvijā, nostiprinot normatīvajos aktos jautājumus, kas skar tiesu iekārtu, kā arī Tieslietu padomi, kas varētu pārstāvēt tiesu varas nostāju. “Piecpadsmit gadus pēc valsts neatkarības atjaunošanas tas būtu būtisks solis tiesu sistēmas pilnveidošanā,” sacīja Augstākās tiesas priekšsēdētājs.

A.Guļāns informēja prezidenti par Augstākās tiesas darbības rādītājiem 2005.gadā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!