• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs - starptautiskā drošības seminārā Romā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2000., Nr. 440/441 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13344

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Īpašu uzdevumu ministrs valsts reformu lietās rīkojums Nr.05-03/72 2000

Par Jelgavas rajona Cenu pagasta padomes lēmuma "Iedzīvotāju parakstu pret bīstamo atkritumu dedzināšanu izskatīšana" darbības apturēšanu

Vēl šajā numurā

06.12.2000., Nr. 440/441

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs:

— starptautiskā drošības seminārā Romā

Aizvakar, 4. decembrī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš Romā seminārā "Eiropas Ziemeļu un Dienvidu dimensijas: izaicinājumi kopējai ārējai un drošības politikai" uzstājās ar runu, kurā pievērsās tādiem jautājumiem kā ES paplašināšanās, veiksmīga institucionālā reforma un Eiropas drošības un aizsardzības politikas attīstība.

I. Bērziņš atzīmēja, ka reģiona vai atsevišķas valsts drošība nevar tikt nodalīta no kontinenta drošības un Eiropas drošība – no transatlantiskās drošības. Šis princips skaidri atspoguļojas Baltijas valstu ārpolitikas mērķos kļūt par Eiropas Savienības un NATO dalībniecēm.

Runājot par Eiropas Savienības paplašināšanos, ārlietu ministrs uzsvēra Helsinku sanāksmes nozīmi, kā arī gaidāmo Zviedrijas prezidentūru, kuras laikā varētu tikt atvērtas visas atlikušās sarunu sadaļas, lai Latvija būtu pirmo kandidātvalstu vidū, kas tiks uzņemtas Eiropas Savienībā.

Attiecībā uz ES institucionālo reformu ministrs uzsvēra gaidāmās Nicas sanāksmes nozīmi.

I. Bērziņš savā runā skāra arī Eiropas drošības un aizsardzības politikas jautājumus, kā arī norādīja uz Baltijas valstu devumu kopīgajās miera uzturēšanas operācijās. Ministrs sacīja, ka Eiropas drošības un aizsardzības politikas attīstība nemazina NATO lomu — tā var, no vienas puses, attīstīt Eiropas iespējas vadīt krīzes kontinentā, no otras — nodrošināt pienācīgu Eiropas ieguldījumu kopējā drošībā NATO ietvaros.

Eiropas Savienības paplašināšanās un tās reforma, Eiropas drošības un aizsardzības politika un NATO paplašināšanās, ietverot šajos procesos Baltijas valstis, ir nozīmīgi drošības nodrošināšanas komponenti Ziemeļeiropā. Tas būs ieguvums arī visa kontinenta drošībai un labklājībai.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!