• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 5. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2000., Nr. 440/441 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13345

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente - tiekoties ar Saeimas Ārlietu komisiju - apžēlojot notiesātos

Vēl šajā numurā

06.12.2000., Nr. 440/441

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 5. decembra sēdē

Akceptēts rīkojums "Par valsts kustamās mantas nodošanu Latvijas Televīzijas valdījumā". Tas paredz atļaut Eiropas Integrācijas birojam bez atlīdzības nodot vieglo automašīnu "Rover 620" valsts bezpeļņas sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Latvijas Televīzija" valdījumā (bilances vērtība — Ls 2515).

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Alkohola denaturēšanas un denaturētā alkohola aprites kārtība".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 28.janvāra noteikumos Nr.53 "Bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts informācijas tīkla aģentūra" statūti". Grozījumi sakārto uzņēmuma darbības virzienu uzskaiti saskaņā ar NACE klasifikatoru un precizē jautājumus saistībā ar ģenerāldirektora atbrīvošanu no amata un akcionāru pilnsapulces darbību.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Par 1992.gada 22.decembra Ženēvas Starptautiskās Telekomunikāciju Savienības konstitūciju, 1992.gada 22.decembra Ženēvas Starptautiskās Telekomunikāciju Savienības konvenciju un 1992.gada 22.decembra Ženēvas Papildprotokolu par obligātu strīdu nokārtošanu attiecībā uz Starptautiskās Telekomunikāciju Savienības konstitūciju, Starptautiskās Telekomunikāciju Savienības konvenciju un Administratīvajiem noteikumiem".

Akceptēti "Noteikumi par valsts pamatizglītības standartu". Tie nosaka pamatizglītības programmu galvenos mērķus un uzdevumus, pamatizglītības obligāto saturu un izglītojamo iegūtās pamatizglītības vērtēšanas pamatprincipus un kārtību.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par valsts vispārējās vidējās izglītības standartu". Noteikumi nosaka vispārējās vidējās izglītības programmu galvenos mērķus un uzdevumus, vispārējās vidējās izglītības obligāto saturu, kā arī izglītojamo iegūtās vispārējās vidējās izglītības vērtēšanas pamatprincipus un kārtību.

Valdība akceptēja instrukciju "Kārtība, kādā ierēdnim piešķir papildu atvaļinājumu". Instrukcija stāsies spēkā ar 2001.gada 1.janvāri.

Akceptēta instrukcija "Ierēdņa amata apraksta izstrādāšanas kārtība". Amata apraksta mērķis ir noteikt ierēdņa amatā veicamā darba saturu.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1998.gada 15.septembra noteikumos Nr.356 "Noteikumi par valsts pārvaldes kompetences deleģēšanu pilnvarotajām institūcijām". Grozījumi paredz valsts pārvaldes kompetences deleģētājam pienākumu informēt Valsts valodas centru par kompetences deleģēšanu.

Valdība akceptēja "Noteikumus par īpaši aizsargājamo biotopu veidu sarakstu".

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Teiču dabas rezervāta administrācijas nolikums". Administrācija ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pakļautībā esoša valsts civiliestāde, kas atbilstoši savai kompetencei īsteno valsts vides aizsardzības politiku un pārvalda īpaši aizsargājamās dabas teritorijas — Teiču dabas rezervātu un Krustakalna dabas rezervātu.

Akceptēti "Noteikumi par teritorijas plānojumiem". Tie nosaka teritorijas plānojumu izstrādāšanas, saskaņošanas, spēkā stāšanās, apturēšanas, grozīšanas, sabiedriskās apspriešanas un ievērošanas pārraudzības kārtību, kā arī nacionālā līmeņa teritorijas attīstības plāna saistošās daļas.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par sociālo palīdzību".

Likumprojekts paredz precizēt Sociālās palīdzības fonda kompetenci, paredzot normatīvajos aktos noteikto prasību sociālās palīdzības pakalpojumu sniedzējiem pārraudzības un metodiskās palīdzības funkcijas, noteikt sociālo darbinieku sertifikāciju un sociālās palīdzības institūciju vadītāju atestāciju.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par ikgadējā atvaļinājuma noteikšanu Valsts kancelejas un ministriju centrālā aparāta ierēdņiem un darbiniekiem 2001.gadā". Tas nosaka, ka 2001.gadā Valsts kancelejas un ministriju centrālā aparāta ierēdņiem un darbiniekiem ikgadējais atvaļinājums pamatā būs no 30.jūlija līdz 26.augustam.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 16.jūlija noteikumos Nr.261 "Kārtība, kādā tiek iepirkti, realizēti un eksportēti melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi". Grozījumi akceptēti, lai novērstu iespēju uzņēmumiem iepirkt krāsaino metālu atgriezumus un lūžņus, kuri nav sadzīves izcelsmes vai kuriem nav dokumentu, kas apliecina to izcelsmi.

Akceptēti noteikumi "Iesnieguma par atteikšanos no nepilsoņa statusa iesniegšanas kārtība". Noteikumu pielikumā dots iesnieguma veidlapas paraugs.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1999.gada 6.aprīļa noteikumos Nr.131 "Latvijas Republikas vīzu izsniegšanas kārtība". Grozījumi sakārto jautājumus attiecībā uz personām, kurām ieceļošana Latvijā ir aizliegta.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Biešu sēklaudzēšanas un sēklu tirdzniecības noteikumi". Noteikumi attiecas uz cukurbietēm un lopbarības bietēm.

Akceptēts rīkojums "Par S.Plūmiņu". Signe Plūmiņa iecelta Datu valsts inspekcijas direktora amatā.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par pastāvīgās uzturēšanās atļauju piešķiršanu A.Kameņevam un L.Kameņevai".

Ministru kabinets apstiprināja pārskatu par izsniegtajām un anulētajām uzturēšanās atļaujām un izbraukšanas rīkojumiem. No 1999.gada 1.oktobra līdz 2000.gada 1.oktobrim Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde izsniegusi 10 844 uzturēšanās atļaujas, tai skaitā 6292 pastāvīgās uzturēšanās atļaujas, un 428 izbraukšanas rīkojumus.

Valdība akceptēja "Noteikumus par Eiropas Savienības noteikto sankciju režīmu pret Dienvidslāvijas Federatīvo Republiku". Noteikumi ļaus īstenot Eiropas Savienības kopējo nostāju pret Dienvidslāviju sankciju režīma jomā. Tiek atcelti atsevišķi agrāk noteiktie embargo un saglabāti atsevišķi ierobežojoši pasākumi pret bijušo Dienvidslāvijas prezidentu Slobodanu Miloševiču un ar viņu saistītām personām.

Ministru kabinets apstiprināja Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas apstiprināšanu sadaļā "Sadarbība iekšlietās un tieslietās".

Valdība akceptēja Satiksmes ministrijas sagatavoto Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas koncepcijas ieviešanas mehānismu. Satiksmes ministrijai kopīgi ar Iekšlietu ministriju uzdots līdz 2001.gada 1.februārim iesniegt Ministru kabinetā grozījumu projektus Ceļu satiksmes noteikumos un Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā atbilstoši akceptētajai koncepcijai.

Akceptēta Zinātniskā un akadēmiskā personāla atjaunošanas valsts programma. Programma sevī ietver augstākās kvalifikācijas jaunu zinātnieku sagatavošanas veicināšanu, valsts emeritēto zinātnieku skaita optimizāciju un reemigrācijas grantu izveidi ārvalstīs strādājošiem Latvijas zinātniekiem.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!