• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente - tiekoties ar Saeimas Ārlietu komisiju - apžēlojot notiesātos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2000., Nr. 440/441 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13346

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs esam tuvi, un kļūstam aizvien tuvāki

Vēl šajā numurā

06.12.2000., Nr. 440/441

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— tiekoties ar Saeimas Ārlietu komisiju

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 5.decembrī, Rīgas pilī tikās ar Saeimas Ārlietu komisiju.

Sarunā abas puses pārrunāja Latvijas ārpolitiskās aktualitātes, valsts virzību uz Eiropas Savienību (ES) un NATO.

Valsts prezidente un komisijas locekļi bija vienisprātis, ka, neraugoties uz gaidāmās ES Nicas starpvaldību konferences rezultātiem, valstij jāturpina dinamisks darbs jomās, kas veicina Latvijas attīstību, ieskaitot administratīvās kapacitātes paaugstināšanu, tieslietu sistēmas pilnveidošanu, ekonomisko izaugsmi utt.

Runājot par NATO paplašināšanās procesu, V.Vīķe–Freiberga uzsvēra triju Baltijas valstu kopīgo centienu un sadarbības nozīmību. Pēc prezidentes sacītā, triju Baltijas valstu prezidentu kopīgās nostājas nepieciešamība ES un NATO paplašināšanās jautājumos tiks uzsvērta 15.decembrī Rīgā, kad tiksies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstu vadītāji.

Komisijas locekļi iepazīstināja prezidenti ar Saeimas Ārlietu komisijas turpmākās darbības plāniem, tai skaitā dalību gaidāmajā Baltijas asamblejā, kurā tiks runāts arī par Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vienotajiem centieniem integrācijā NATO.

Tikšanās laikā sarunas dalībnieki pārsprieda jautājumu par Latvijas un Austrālijas starpvaldību līguma par izdošanu ratificēšanu.

— apžēlojot notiesātos

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar izskatīja 22 personu apžēlošanas lūgumus. Apžēlotas 5 personas: par īpašuma zādzību notiesātajam Jevgeņijam Ņečajevam soda izciešanas laiks samazināts; par īpašuma piesavināšanos notiesātajam Aigaram Švāģerim atlikušais soda izciešanas laiks nomainīts ar nosacītu sodu; par īpašuma zādzību notiesātajam Artūram Kauliņam soda izciešanas laiks samazināts; par slepkavību bez vainu pastiprinošiem apstākļiem notiesātajai Ņinai Fiļimonovai sods samazināts; par miesas bojājumu nodarīšanu notiesātajam Fjodoram Jakovļevam soda izciešanas laiks samazināts.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!