• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 4. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2000., Nr. 440/441 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13361

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas kultūras decembra pasākumiem Čehijā

Vēl šajā numurā

06.12.2000., Nr. 440/441

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 4. decembra sēdē

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1998.gada 22.decembra instrukcijā Nr.3 "Instrukcija par gada publisko pārskatu sagatavošanas kārtību" .

Akceptēts rīkojuma projekts "Par vienreizējas dotācijas piešķiršanu pašvaldībām" . Paredzams, ka vienreizējas dotācijas pašvaldībām, kuras noslēgušas sadarbības līgumu kopēju uzdevumu veikšanai, tiks piešķirtas: Talsu rajona Balgales pagastam — Ls 885, Laucienas pagastam — Ls 2057, Mērsraga pagastam — Ls 2540, Ķūļciema pagastam — Ls 524, Vandzenes pagastam — Ls 1569, Tukuma rajona Engures pagastam — Ls 2922 un Zentenes pagastam — Ls 850.

Akceptēts grozījumu projekts Latvijas Republikas Valdības un Islandes Republikas Valdības līgumā par vīzu režīma atcelšanu . Paredzams, ka turpmāk Islandes pilsoņi bez vīzas varēs uzturēties Latvijā laika periodu, kas nepārsniedz trīs mēnešus viena kalendārā pusgada laikā.

Komiteja akceptēja l ikumprojektu "Par Vispārējo līgumu par kodolizmēģinājumu aizliegšanu" .

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par Latvijas valsts karogu" . Projekts paredz precizēt Igaunijas un Lietuvas proklamēšanas dienu datumus, lai nodrošinātu likuma vienveidīgu tulkošanu, un noteikt, ka šajās dienās kopā ar Latvijas karogu Igaunijas un Lietuvas karogs paceļams pie Saeimas, Ministru kabineta un Rīgas pils Svētā gara tornī.

Akceptēts noteikumu projekts "Izložu un azartspēļu organizēšanas un uzturēšanas uzraudzības un kontroles kārtība" . Tie noteiks kārtību, kādā Finansu ministrijas Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija veic uzraudzību un kontroli pār to, kā uzņēmumi, kas saņēmuši speciālo atļauju izložu un azartspēļu organizēšanai un uzturēšanai, kā arī sabiedriskās organizācijas un to apvienības un reliģiskās organizācijas, kas saņēmušas speciālo atļauju likuma "Par izlozēm un azartspēlēm" 25.pantā noteiktajos gadījumos, ievēro likumus un citus normatīvos aktus un izlozes vai azartspēles noteikumus.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1997.gada 27.maija noteikumos Nr.199 "Noteikumi par Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām, to palielināšanas un samazināšanas kārtību un apdrošinātāja atbildības limitiem" . Grozījumu projekts paredz noteikt lielākus maksimālo izmaksājamo apdrošināšanas atlīdzību apmērus, samazināt zaudējumu atlīdzības veidu sadalījumu, kā arī noteikt, kā tiek aprēķināta izmaksājamā apdrošināšanas atlīdzība gadījumos, kad ceļu satiksmes negadījumu izraisījuši vairāki transportlīdzekļi vai ceļu satiksmes negadījumā nodarīti zaudējumi vairākiem transportlīdzekļiem.

Akceptēts grozījuma projekts Ministru kabineta 1997.gada 26.augusta noteikumos Nr.308 "Noteikumi par apdrošināšanas atlīdzības aprēķināšanas kārtību apgādājamajiem sakarā ar ceļu satiksmes negadījumā cietušās personas nāvi" . Tas paredz izslēgt noteikumu devīto punktu, kas nosaka apdrošināšanas atbildības limitu par katru ceļu satiksmes negadījumā bojāgājušo personu.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1997.gada 13.maija noteikumos Nr.180 "Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas garantijas (rezerves) fonda nolikums" . Grozījumu projekts paredz samazināt atskaitījumu apmēru satiksmes transportlīdzekļa īpašnieku civiltiesiskās apdrošināšanas garantiju fondā.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas valdības un Kipras Republikas valdības nolīgumu par tirdzniecības kuģošanu" .

Komiteja pamatā akceptēja grozījumu projektu Nacionālo bruņoto spēku likumā . Līdz ar grozījumu pieņemšanu tiks radīta situācija, ka viss Meklēšanas un glābšanas dienesta darbs atradīsies vienas institūcijas kompetencē, kas atvieglos un optimizēs tā darbu.

Akceptēts grozījumu projekts Obligātā militārā dienesta likumā . Grozījumu projektā paredzēts svītrot normas, kas paredz iespēju augstskolu absolventiem pēc augstskolas beigšanas apgūt speciālo militārās apmācības kursu. Bez tam grozījumi sakārtos Valsts militārā dienesta pārvalžu pakļautības sistēmu.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1999.gada 31.augusta noteikumos Nr.312 "Vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības organizēšanas kārtība" . Noteikumu 19.punktu paredzēts papildināt šādā redakcijā: "Vadītājam vai tirgotājam ir aizliegts attiecīgajā tirdzniecības teritorijā, ēkā vai telpā ierīkot pircēju mantas glabātavas". Grozījumi izstrādāti, lai novērstu iespējamos draudus personu, kuras atrodas vairumtirdzniecības vai mazumtirdzniecības telpās, veselībai, dzīvībai un mantai.

Akceptēts grozījuma projekts Ministru kabineta 1996.gada 2.jūlija noteikumos Nr.246 "Noteikumi par valsts robežas šķērsošanas vietu noteikšanu un robežkontroles punktu un robežpārejas punktu izvietojumu uz Latvijas Republikas valsts robežas" . Grozījumi nepieciešami, lai likvidētu divas valsts robežas šķērsošanas vietas — Katleši un Opoļi.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā . Grozījumu projekts paredz paaugstināt administratīvo sodu apmērus par transporta līdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu, narkotisko vai citu apreibinošo vielu iespaidā.

Akceptēts noteikumu projekts "Dabīgā minerālūdens un avota ūdens obligātās nekaitīguma un marķēšanas prasības" . Tie noteiks obligātās nekaitīguma prasības un prasības marķējumam Latvijā izplatāmajiem visu veidu dabīgajiem minerālūdeņiem — dabīgiem, dzirkstošiem, dabiski gāzētiem, bagātinātiem ar gāzi — un no pazemes ūdeņu atradnes, gāzētiem un avota ūdenim.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par Nolīgumu par starptautiskajiem neregulārajiem pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem (INTERBUS)" .

Akceptēts rīkojuma projekts "Par sabiedrību ar ierobežotu atbildību "MSB"" .

Komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā "Par akcīzes nodokli naftas produktiem" . Grozījumi nepieciešami, lai novērstu iespēju ievest dīzeļdegvielas komponentus, nemaksājot pilnu akcīzes nodokļa likmi, un noteiktu vienādas akcīzes nodokļa likmes dīzeļdegvielai un tās komponentiem.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!