• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās vēlēšanu komisijas 2006. gada 18. aprīļa lēmums Nr. 3 "Par instrukcijas apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2006., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/133933

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.4

Par vēlēšanu iecirkņu, kuros varēs balsot arī pa pastu, izveidošanu ārvalstīs

Vēl šajā numurā

28.04.2006., Nr. 68

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Veids: lēmums

Numurs: 3

Pieņemts: 18.04.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.3

 

Rīgā 2006.gada 18.aprīlī

Par instrukcijas apstiprināšanu

 

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

apstiprināt instrukciju “Kārtība, kādā iesniedzami kandidātu saraksti 9. Saeimas vēlēšanām”.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre K.Kurzemniece


 

 

APSTIPRINĀTA

ar Centrālās vēlēšanu komisijas 2006.gada 18.aprīļa lēmumu Nr.3

Instrukcija
“Kārtība, kādā iesniedzami kandidātu saraksti 9. Saeimas vēlēšanām”

1. Kandidātu saraksti iesniedzami Centrālajai vēlēšanu komisijai, sākot ar 2006.gada 19.jūliju. Pēdējā kandidātu sarakstu iesniegšanas diena ir 2006.gada 8.augusts.

2. Kandidātu sarakstu un tiem pievienojamo dokumentu sagatavošanas datorprogrammu un veidlapu paraugus Centrālajā vēlēšanu komisijā var saņemt darba dienās no pulksten 9.00 līdz 16.00, sākot ar 2006.gada 7.jūliju.

3. Kandidātu sarakstus un tiem pievienotos dokumentus pieņem Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs. Kandidātu sarakstiem un tiem pievienotajiem dokumentiem jāatbilst Saeimas vēlēšanu likuma (turpmāk — likums) prasībām.

4. Kandidātu sarakstus iesniedz politisko organizāciju (partiju) vai to apvienību attiecīgi pilnvarotas personas (turpmāk tekstā — “pilnvarotās personas”), personīgi ierodoties Centrālajā vēlēšanu komisijā Rīgā, Smilšu ielā 4, 3.stāvā. Kandidātu sarakstus pieņem šīs instrukcijas 1.punktā minētajā laika periodā otrdienās no pulksten 10.00 līdz 14.00, trešdienās no pulksten 13.00 līdz 17.00 un ceturtdienās no pulksten 10.00 līdz 14.00, bet 7. un 8.augustā — no pulksten 10.00 līdz 18.00.

Pēdējā kandidātu sarakstu iesniegšanas dienā (2006.gada 8.augustā) kandidātu sarakstus pieņem no pilnvarotajām personām, kuras ieradušās Centrālajā vēlēšanu komisijā līdz pulksten 18.00 un kuru iesniedzamie dokumenti sagatavoti atbilstoši šīs instrukcijas prasībām.

5. Kandidātu sarakstus pieņem pieteikšanās secībā. Pilnvarotās personas var pieteikties arī pa tālruni, par saraksta pieņemšanas laiku vienojoties ar Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāru.

Pilnvarotajām personām jāpaziņo Centrālajai vēlēšanu komisijai sava adrese un tālruņa numurs (faksa numurs, e – pasta adrese).

6. Pieņemot kandidātu sarakstu, Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs pārbauda, vai:

1) kandidātu saraksta iesniedzēja organizācija ir reģistrēta kā politiskā organizācija (partija) vai politisko organizāciju (partiju) apvienība (likuma 9.panta pirmā daļa);

2) kandidātu saraksta iesniedzējam ir ar pilnvaras devēja parakstu un zīmogu apliecināts pilnvarojums (likuma 9.panta otrā daļa), kurā norādīts politiskās organizācijas (partijas) vai to apvienības nosaukums, pilnvarotās personas vārds un uzvārds, lēmējinstitūcijas nosaukums, lēmuma pieņemšanas datums un numurs;

3) kandidātu sarakstā par katru kandidātu ir norādītas visas nepieciešamās ziņas (likuma 10.panta pirmā daļa);

4) kandidātu sarakstā pieteikto kandidātu skaits nepārsniedz attiecīgajā vēlēšanu apgabalā ievēlējamo deputātu skaitu vairāk kā par trim kandidātiem (likuma 10.panta otrā daļa);

5) kandidātu saraksta nosaukums atbilst likuma prasībām (likuma 10.panta ceturtā daļa);

6) kandidātu saraksts ir skaidri salasāms, tajā nav svītrojumu un labojumu (likuma 10.panta piektā daļa);

7) kandidātu sarakstu ir parakstījusi attiecīgi pilnvarota persona (likuma 10.panta piektā daļa), ko apliecina ar pilnvaras devēja parakstu un zīmogu apliecināts pilnvarojums, kurā norādīts politiskās organizācijas (partijas) vai to apvienības nosaukums, pilnvarotās personas vārds un uzvārds, lēmējinstitūcijas nosaukums, lēmuma pieņemšanas datums un numurs;

8) kandidātu sarakstam ir pievienoti likuma 11.pantā minētie dokumenti;

9) kandidātu sarakstam ir pievienots bankas dokuments par drošības naudas iemaksu (likuma 12.pants) Centrālās vēlēšanu komisijas norādītajā depozīta kontā;

10) kandidātu saraksts un tam pievienotie dokumenti ir valsts valodā;

11) kandidātu sarakstam pievienotajos dokumentos nav dzēsumu un neatrunātu svītrojumu un labojumu.

7. Ja kandidātu saraksts vai priekšvēlēšanu programma ir uz divām vai vairākām lapām, tām jābūt numurētām un cauršūtām. Pēdējās lapas otrā pusē jābūt pilnvarotās personas vārdam, uzvārdam, parakstam un atzīmei, cik lapas ir cauršūtas un numurētas.

Ja cits dokuments ir uz divām vai vairākām lapām, tām jābūt numurētām un cauršūtām. Pēdējās lapas otrā pusē jābūt pilnvarotās personas vai attiecīgā deputāta kandidāta vārdam, uzvārdam, parakstam un atzīmei, cik lapas ir cauršūtas un numurētas.

8. Iesniedzot kandidātu sarakstu un tam pievienotos dokumentus, pilnvarotā persona uzrāda personu apliecinošu dokumentu. Par kandidātu saraksta un tam pievienoto dokumentu iesniegšanu Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs izdara atzīmi kandidātu sarakstu iesniegšanas žurnālā, norādot kandidātu saraksta iesniegšanas dienu un laiku, iesniegto dokumentu skaitu. Ierakstu pareizību ar savu parakstu apliecina Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs un pilnvarotā persona.

9. Ja Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs konstatē kādu neatbilstību šīs instrukcijas prasībām, viņš par to informē pilnvaroto personu un izdara atzīmi kandidātu sarakstu iesniegšanas žurnālā. Ierakstu pareizību ar savu parakstu apliecina Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs un pilnvarotā persona.

Trūkumu novēršanai nepieciešamos dokumentus pilnvarotā persona, iepriekš saskaņojot ierašanās laiku, var iesniegt Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāram, ierodoties Centrālajā vēlēšanu komisijā ne vēlāk kā 2006.gada 8.augustā līdz plkst. 18.00. Par minēto dokumentu iesniegšanu Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs izdara atzīmi kandidātu sarakstu iesniegšanas žurnālā. Ierakstu pareizību ar savu parakstu apliecina Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs un pilnvarotā persona.

Par kandidātu saraksta iesniegšanas dienu uzskatāma diena, kad iesniegti trūkumu novēršanai nepieciešamie dokumenti.

10. Kad konstatēts, ka kandidātu saraksts un tam pievienotie dokumenti atbilst šīs instrukcijas prasībām, Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs pilnvarotajai personai izsniedz izziņu par dokumentu pieņemšanu.

11. Par kandidātu sarakstu reģistrāciju lemj Centrālā vēlēšanu komisija. Kandidātu saraksti tiek reģistrēti to iesniegšanas secībā.

12. Reģistrētajos kandidātu sarakstos Centrālā vēlēšanu komisija izdara grozījumus, ja ir atklājušies apstākļi, kas minēti likuma 13.panta otrajā daļā. Par grozījumu izdarīšanu kandidātu sarakstos Centrālā vēlēšanu komisija pieņem motivētu lēmumu. 

13. Kandidātu sarakstus Centrālā vēlēšanu komisija numurē likuma 14.panta pirmajā daļā noteiktajā kārtībā.

14. Uz Centrālās vēlēšanu komisijas sēdi jautājumā par kandidātu saraksta reģistrāciju vai grozījumiem tajā tiek uzaicināta attiecīgā pilnvarotā persona.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre K.Kurzemniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!