• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 25. aprīļa noteikumi Nr. 312 "Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 29.jūnija noteikumos Nr.573 "Kārtība, kādā iedzīvotāju ienākuma nodokli, nodokļa pamatparāda palielinājumu un ar nodokli saistīto nokavējuma naudu un soda naudu ieskaita budžetā"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2006., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/133992-grozijumi-ministru-kabineta-2004-gada-29-junija-noteikumos-nr-573-kartiba-kada-iedzivotaju-ienakuma-nodokli-nodokla-pamatparada...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.313

Noteikumi par pašvaldību mēneša pārskatu saturu, sagatavošanas un iesniegšanas kārtību

Vēl šajā numurā

28.04.2006., Nr. 68

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 312

Pieņemts: 25.04.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.312

Rīgā 2006.gada 25.aprīlī (prot. Nr.24 9.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 29.jūnija noteikumos Nr.573 "Kārtība, kādā iedzīvotāju ienākuma nodokli, nodokļa pamatparāda palielinājumu un ar nodokli saistīto nokavējuma naudu un soda naudu ieskaita budžetā"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" 26.panta otro daļu
Izdarīt Ministru kabineta 2004.gada 29.jūnija noteikumos Nr.573 "Kārtība, kādā iedzīvotāju ienākuma nodokli, nodokļa pamatparāda palielinājumu un ar nodokli saistīto nokavējuma naudu un soda naudu ieskaita budžetā" (Latvijas Vēstnesis, 2004, 112., 210.nr.; 2005, 201.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 4.punktu aiz vārdiem "pārskaita nodokli" ar vārdiem "un ar nodokli saistītos maksājumus (pamatparāda palielinājumu, nokavējuma naudu un soda naudu)".

2. Izteikt 5., 6., 7. un 8.punktu šādā redakcijā:

"5. Nodokļa maksātāji — fiziskās personas, kuras deklarējušas dzīvesvietu taksācijas gada sākumā to pašvaldību administratīvajā teritorijā, ar kurām Finanšu ministrija ir noslēgusi līgumu par iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu iekasēšanas īpašu kārtību (turpmāk — pašvaldību administratīvajā teritorijā dzīvojošie nodokļu maksātāji), vai darba devēji, kuru juridiskā adrese atrodas minēto pašvaldību administratīvajā teritorijā, nodokli un ar nodokli saistītos maksājumus (pamatparāda palielinājumu, nokavējuma naudu un soda naudu) ieskaita pašvaldības budžetā atbilstoši šo noteikumu 6. , 7. un 8.punktam.

6. Darba devēji, kuru juridiskā adrese atrodas šo noteikumu 5.punktā minēto pašvaldību administratīvajā teritorijā, nodokli no pašvaldību administratīvajā teritorijā dzīvojošo darba ņēmēju darba samaksas pārskaita pašvaldības budžeta kontā, bet ar nodokli saistītos maksājumus (pamatparāda palielinājumu un nokavējuma naudu) un nodokli no pārējo darba ņēmēju darba samaksas un ar nodokli saistītos maksājumus (pamatparāda palielinājumu un nokavējuma naudu) — sadales kontā.

7. Šo noteikumu 5.punktā minēto pašvaldību administratīvajā teritorijā dzīvojošie nodokļu maksātāji — fiziskās personas, maksājot nodokli par ienākumiem no saimnieciskās darbības vai rezumējošā kārtībā vai arī iemaksājot budžetā nodokļa revīzijas rezultātā aprēķinātos maksājumus, nodokli un ar nodokli saistītos maksājumus (pamatparāda palielinājumu, nokavējuma naudu un soda naudu) ieskaita tieši pašvaldības budžetā.

8. Darba devēji, kuru juridiskā adrese atrodas šo noteikumu 5.punktā minēto pašvaldību administratīvajā teritorijā, iemaksājot budžetā nodokļa revī­zijas rezultātā aprēķinātos maksājumus, nodokli no pašvaldības administratīvajā teritorijā dzīvojošo darba ņēmēju darba samaksas un ar nodokli saistītos maksājumus (pamatparāda palielinājumu, nokavējuma naudu, kā arī revīzijas rezultātā aprēķināto soda naudu) pārskaita pašvaldības budžeta kontā, bet revīzijas rezultātā aprēķināto nodokli no pārējo darba ņēmēju darba samaksas un ar nodokli saistītos maksājumus (pamatparāda palielinājumu un nokavējuma naudu) sadales kontā."

3. Izteikt 16.punktu šādā redakcijā:

"16. Nosakot pašvaldību īpatsvara koeficientus kopējos caur sadales kontu sadalāmajos nodokļa ieņēmumos, netiek ņemti vērā tie nodokļa maksājumi un ar nodokli saistītie maksājumi, kas šo noteikumu 5.punktā minēto pašvaldību budžetos tiek iemaksāti tieši."
Ministru prezidents A.Kalvītis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!