• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pieteikšanos pasta balsošanai 9.Saeimas vēlēšanās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2006., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/133995

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aicinājumu atbrīvot aizturētos Baltkrievijas opozicionārus

Vēl šajā numurā

28.04.2006., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pieteikšanos pasta balsošanai 9.Saeimas vēlēšanās

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) otrdien, 25.aprīlī, noteica, ka 9.Saeimas vēlēšanās vēlētāji ārvalstīs pasta balsošanai varēs pieteikties trīsdesmit astoņās Latvijas Republikas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās. Pasta balsošanai jāpiesakās no 6.maija līdz 15.septembrim.

Vēlēšanu iecirkņi ārvalstīs, kas papildus balsošanai vēlēšanu dienā nodrošinās arī balsošanu pa pastu, būs izvietoti divdesmit astoņās Latvijas vēstniecībās – ASV, Austrijā, Baltkrievijā, Beļģijā, Čehijā, Dānijā, Francijā, Grieķijā, Igaunijā, Itālijā, Īrijā, Izraēlā, Japānā, Kanādā, Krievijā, Ķīnā, Lielbritānijā, Lietuvā, Nīderlandē, Norvēģijā, Polijā, Portugālē, Spānijā, Somijā, Turcijā, Ukrainā, Vācijā, Zviedrijā.

Pieteikumus pasta balsošanai 9.Saeimas vēlēšanās pieņems arī Latvijas ģenerālkonsulātā Sanktpēterburgā, konsulātos Vitebskā, Pleskavā un Bonnā, goda konsulātos Adelaidē, Melnburnā, Sanmigelā, Karakasā un Sanpaulu, kā arī Latvijas pārstāvniecībā ANO Ženēvā.

Vēlēšanu iecirkņus, kas 9.Saeimas vēlēšanās nodrošinās balsošanu pa pastu ārvalstīs, CVK noteica saskaņā ar Ārlietu ministrijas sniegtajiem priekšlikumiem.

Jau ziņots, ka, gatavojoties 9.Saeimas vēlēšanām, ir mainīta kārtība, kā vēlētāji ārvalstīs var pieteikties balsošanai pa pastu. Lai pieteiktos pasta balsošanai, vēlētājam no 6.maija līdz 15.septembrim jāie­sniedz pieteikums kādā no minētajām Latvijas diplomātiskajām un konsulārajām pārstāvniecībām. Piesakoties pasta balsošanai, vēlētājam nepieciešama Latvijas pilsoņa pase, kurā iesnieguma reģistrēšanas brīdī tiks iespiests spiedogs, kas nodrošinās, ka vēlētājs nenobalso vairākkārt.

Savukārt pēc 15.septembra vēlēšanu iecirkņa komisija uz vēlētāja iesniegumā norādīto adresi pa pastu izsūtīs balsošanai nepieciešamos vēlēšanu materiālus, kas vēlētājam jāaizpilda un jānosūta atpakaļ vēlēšanu komisijai. Vēlēšanu materiāli tiks nosūtīti tikai uz adresēm ārvalstīs, ne Latvijas teritorijā.

CVK otrdien, 25.aprīlī, arī noteica kārtību, kādā izveidojamas vēlēšanu iecirkņu komisijas 9.Saeimas vēlēšanām, un apstiprināja pasu spiedoga paraugu 9.Saeimas vēlēšanām. 9.Saeimas vēlēšanas notiks 7.oktobrī.

Kristīne Bērziņa, CVK Informācijas nodaļas vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!