• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ārlietu ministrijas un Latvijas pārstāvniecību darbību saistībā ar gaidāmo pasaules hokeja čempionātu Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2006., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/134020

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstniecības novēlējumiem Baltkrievijas hokeja izlasei pasaules čempionātā Rīgā

Vēl šajā numurā

28.04.2006., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ārlietu ministrijas un Latvijas pārstāvniecību darbību saistībā ar gaidāmo pasaules hokeja čempionātu Rīgā

Ārlietu ministrija un Latvijas diplomātiskās pārstāvniecības ārvalstīs sniegušas atbalstu 2006.gada pasaules hokeja čempionāta organizatoriem, lai veicinātu čempionāta popularizēšanu un apmeklētāju piesaistīšanu, kā arī atbilstīgi starptautiskajai praksei piemērojušas noteiktos vīzu atvieglojumus čempionāta dalībniekiem un līdzjutējiem.

Latvijas diplomātiskās pārstāvniecības ārvalstīs ir informējušas rezidences valstu lielākās tūrisma firmas un sporta organizācijas par pasaules hokeja čempionāta norisi Rīgā un biļešu iegādes iespējām, kā arī nosūtījušas pasaules čempionāta izpilddirekcijai tūrisma aģentūru un sporta organizāciju kontaktinformāciju.

Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments nosūtījis Latvijas pārstāvniecībām ārvalstīs no pasaules čempionāta izpilddirekcijas saņemto informāciju par čempionātam akreditētām personām, kurām būtu nepieciešamas ieceļošanas vīzas Latvijā.

Rīkojot pasaules hokeja čempionātu, ir nodrošināti vīzu atvieglojumi pasaules čempionātam akreditētajām personām: dalībniekiem un tos pavadošām personām, tiesnešiem, oficiālajām delegācijām, kā arī žurnālistiem.

Atvieglota vīzu izsniegšana ir nodrošināta arī pasaules čempionāta apmeklētājiem – uzrādot biļeti uz pasaules čempionāta spēli, viņi var saņemt vīzas paātrinātā kārtā, t.i., divu dienu laikā. Dokumentu iesniegšanu iespējams veikt arī ar tūrisma firmu starpniecību, tādējādi nav nepieciešama personīga ierašanās.

Ārlietu ministrija atgādina, ka čempionāta apmeklētājiem nepieciešami šādi dokumenti: personas pase; veselības apdrošināšanas polise un ielūgums (piemēram, noformē tūrisma firma, kas izplata biļetes).

Persona, kura ieceļo individuālā kārtā un kurai nav Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes apstiprināta ielūguma, vīzu var iegūt, uzrādot biļeti uz hokeja čempionāta spēli un pierādot uzturēšanās vietu (piemēram, ar apstiprinājumu par viesnīcas rezervēšanu), un iztikas līdzekļus Latvijā.

Latvijas pārstāvniecības Krievijā un Ukrainā ir pārrunājušas ar nacionālo hokeja federāciju pārstāvjiem jautājumus saistībā ar Rīgas čempionāta apmeklēšanu. Latvijas vēstniecība Krievijā ir organizējusi semināru tūrisma firmu pārstāvjiem, lai nodrošinātu visus interesentus ar informāciju par Latvijas vīzu noformēšanu.

Pašreiz Latvijas pārstāvniecības ārvalstīs ir saņēmušas faktiski visu valstu, kurām nepieciešamas vīzas, delegāciju, oficiālo un akreditēto personu sarakstus, kas atvieglo vīzu izsniegšanu šīm personām. Latvijas diplomātiskās pārstāvniecības ir gatavas maksimāli atvieglot un paātrināt vīzu izsniegšanas procesu.

Līdz šim Latvijas vēstniecībā Maskavā čempionāta līdzjutējiem ir izsniegtas 252 vīzas, Ģenerālkonsulātā Sanktpēterburgā – 55, bet Latvijas vēstniecībā Ukrainā – 73 vīzas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!