• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aicinājumu atbrīvot aizturētos Baltkrievijas opozicionārus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2006., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/134022

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ārlietu ministrijas un Latvijas pārstāvniecību darbību saistībā ar gaidāmo pasaules hokeja čempionātu Rīgā

Vēl šajā numurā

28.04.2006., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aicinājumu atbrīvot aizturētos Baltkrievijas opozicionārus

Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks pauž satraukumu par vairāku vadošu demokrātisko spēku pārstāvju aizturēšanu Baltkrievijā 26. un 27.aprīlī. Baltkrievijas varas iestādes aizturējušas bijušo Baltkrievijas prezidenta amata kandidātu Aleksandru Miļinkeviču un viņa tuvākos līdzgaitniekus – Aleksandru Buhvostovu, Sergeju Kaļakinu un Vincuku Večorku. Viņiem piespriesti administratīvie sodi par piedalīšanos pasākumos, kuri saistīti ar Černobiļas traģēdijas 20.gadadienu.

Artis Pabriks aicina atbrīvot aizturētos un uzsver, ka pēc bijušā Baltkrievijas vēstnieka Latvijā Mihaila Mariņiča atbrīvošanas notikušais ir vērtējams kā solis atpakaļ. Jāatgādina, ka Latvija apsveica opozicionāra M.Mariņiča pirmstermiņa atbrīvošanu no ieslodzījuma un pauda cerību, ka sekos arī nākamie soļi valsts demokratizācijas virzienā. “Diemžēl notiek pretējais,” norāda Latvijas ārlietu ministrs.

Trešdien, 26.aprīlī, Minskā notika akcija “Černobiļas ceļš”, kuru ik gadu rīko Baltkrievijas demokrātisko spēku pārstāvji. Pasākuma dalībnieki sanāca Zinātņu akadēmijas laukumā, kurā pieminēja traģēdijas upurus. Pasākums noritēja mierīgā gaisotnē, bet pēc tam sākās akcijas rīkotāju aizturēšana.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!