• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Sociālā fonda atbalstu latviešu valodas apgūšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2006., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/134180

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atbalstu jauninājumiem mazos un vidējos uzņēmumos

Vēl šajā numurā

03.05.2006., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Sociālā fonda atbalstu latviešu valodas apgūšanai

Profesionālās izglītības attīstības aģentūra (PIAA), Izglītības un zinātnes ministrija un Latviešu valodas apguves valsts aģentūra ir parakstījušas trīspusēju līgumu par Eiropas Sociālā fonda (ESF) nacionālās programmas “Latviešu valodas apguve” īstenošanu. Programma izstrādāta, lai veicinātu Latvijas izglītības koncepcijas izpildi un izglītības satura reformu vidusskolās.

Latviešu valodas apguves valsts aģentūra Nacionālās programmas ietvaros īstenos projektu “Latviešu valodas kā valsts valodas apguve vidējās izglītības pakāpē”, kas ilgs trīs gadus (no 2006. līdz 2008.gadam).

Projekts paredz metodiskā atbalsta sistēmas izveidi mācību satura un latviešu valodas integrētai apguvei skolās, kas realizē mazākumtautību vidusskolas mācību programmas latviešu valodā. Tostarp plānota arī skolotāju tālākizglītība un mācību metodiskās bāzes izveide kvalitatīvai un integrētai mācību satura un valodas apguvei vidējā izglītībā.

Trīs gadu laikā iecerēts izstrādāt 16 skolu sadarbības modeļus un īstenot vairākus sadarbības projektus (tai skaitā sadarbību veicinošas nometnes) starp dažādām Latvijas skolām.

Lai latviešu valodas apguve visā valstī notiktu saskaņoti un kvalitatīvi, plānots izdot arī 28 mācību grāmatas, metodiskos materiālus un rokasgrāmatas skolotājiem, kā arī izstrādāt 10 tālākizglītības programmas. Kopumā projekta gaitā valsts valodas pasniegšanai vidusskolās būs izglītojušies 32% no visiem vidusskolu skolotājiem.

Pieejamais finansējums nacionālās programmas ieviešanai ir 990 000 latu. No tiem 75% jeb 742 500 latu ir ESF finansējums, bet 25% jeb 247 500 latu – valsts budžeta līdzekļi.

PIAA kā struktūrfondu apguves otrā līmeņa starpniekinstitūcijas funkcijas ir uzraudzīt un kontrolēt projektu ieviešanu. Nacionālās programmas izpildes vispārējo uzraudzību veic IZM izveidota Uzraudzības padome.

Profesionālās izglītības atbalsta aģentūra

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!