• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par balvu skolēnu uzņēmēju konkursa uzvarētājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2006., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/134183

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par enerģijas efektivitātes paaugstināšanu, arī Latvijā

Vēl šajā numurā

03.05.2006., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par balvu skolēnu uzņēmēju konkursa uzvarētājiem

Latvijas Eiropas Parlamenta (EP) deputāti Guntars Krasts, Ģirts Valdis Kristovskis, Inese Vaidere un Roberts Zīle (Nāciju Eiropas grupa) 28.aprīlī notiekošā “Junior Achievement” skolēnu uzņēmēju konkursa fināla laureātiem dāvāja braucienu uz Briseli un Eiropas Parlamenta apmeklējumu šā gada septembrī. Deputāti uzsver, lai Latvija veiksmīgi attīstītos, vairotu savu labklājību un konkurētspēju pasaules globālajā ekonomikā, gudri un apņēmīgi jaunieši ir viens no būtiskākajiem priekšnoteikumiem. Tāpēc Nāciju Eiropas grupas Latvijas deputāti ir gandarīti par konkursu, kas ļauj jauniešiem ne tikai attīstīt uzņēmējdarbības iemaņas, bet reāli izmēģināt spēkus biznesā.  

“Junior Achievement – Latvija” skolēnu mācību firmu konkursa ietvaros šogad Latvijā bija izveidoti 337 mācību uzņēmumi. 28.aprīlī savas biznesa idejas finālā aizstāvēja 15 labākie. Šis skolēnu mācību firmu konkurss apliecina, ka jaunieši ir gatavi iepazīt biznesa vidi un izmantot savas skolā iegūtās zināšanas, apvienojot tās ar radošu pieeju un netradicionālām izpausmēm, atzīmējuši deputāti.

Deputāti norāda, ka “Latvijai ir vajadzīgi jauni uzņēmēji un uzņēmumi, lai celtu valsts ekonomisko aktivitāti, lai Latvija veiksmīgi konkurētu ES un pasaulē. Latvijai ir svarīgi, lai tie, kuriem ir uzņēmība un čaklums, neizvēlētos doties pasaulē, bet saskatītu iespējas un labvēlīgus apstākļus savai uzņēmējdarbībai tepat Latvijā”.

Deputāti uzsver, ka stabilu, pārdomātu un ilgtspējīgu valsts politisko un saimniecisko attīstību var nodrošināt plaša, pārtikuša sabiedrības vidusslāņa esamība, bet tā veidošanos lielā mērā nosaka aktīva mazo un vidējo uzņēmumu darbība. Tieši šā iemesla dēļ apvienība “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK piedāvā savu sociāli ekonomisko politiku, kas mazinātu sabiedrības noslāņošanos un veicinātu pārtikuša vidusslāņa veidošanos sabiedrībā. Tieši šā iemesla dēļ deputāti uzskata par svarīgu atbalstīt “Junior Achievement” ierosināto konkursu.

Politiķu uzdevums ir pilnveidot biznesa vidi, mazināt šķēršļus godīgai konkurencei, radīt iespējas biznesa attīstībai. Jaunajai paaudzei ir jāmācās šīs iespējas izmantot. Tas, cik idejām un zināšanām bagāti, ar kādām prasmēm apveltīti būs šodienas skolnieki un studenti, lielā mērā noteiks visas Latvijas konkurētspēju jau tuvākajā nākotnē, atzīmē Latvijas pārstāvji EP, uzņēmīgajiem biznesa jauniešiem dāvājot balvā iespēju apmeklēt Eiropas Parlamentu.

 

Iveta Bojāre, EP Nāciju Eiropas grupas administratore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!