• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Čehijas premjerministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2006., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/134338

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Japānas parlamenta pārstāvja vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

08.05.2006., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Čehijas premjerministra vizīti Latvijā

11.JPG (14201 bytes)
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga piektdien, 5.maijā, Rīgas pilī tikās ar Čehijas Republikas premjerministru Jirži Parubeku (Ji?? Paroubek), apspriežoties par abu valstu turpmāko politisko, ekonomisko un kultūras sakaru paplašināšanu.

Sarunas laikā J.Parubeks nāca klajā ar Čehijas ieceri Rīgā kā Baltijas valstu centrā nodibināt Čehijas namu, lai aktivizētu ekonomiskos un kultūras kontaktus. Prezidente apsveica šādu ideju, kas būtu ieguldījums vēl plašākām Latvijas un Čehijas attiecībām. Čehijas premjerministrs izteica gandarījumu par to, ka šajās dienās Prāgas starptautiskajā grāmatu gadatirgū Latvija var iepazīstināt ar savu literatūru interesentus īpašā viesa statusā.

Apspriesta arī novembrī Rīgā gaidāmā NATO galotņu sanāksme. Čehijas premjers sacīja, ka samita rīkošana Rīgā ir Latvijas diplomātijas veiksme, un dalījās pieredzē, jo Čehija NATO samitu rīkojusi 2002.gadā.

Tika apspriesta valstu sadarbība ES attīstības jautājumos.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Pie Ministru prezidenta

Piektdien, 5.maijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis rīkoja darba vakariņas par godu Čehijas Republikas premjerministra Jirži Paroubeka (Ji?? Paroubek) darba vizītei Latvijā.

Darba vakariņu laikā premjerministri pārrunāja Latvijas un Čehijas divpusējās attiecības, Eiropa Savienības (ES) aktualitātes, kaimiņu politiku, kā arī attiecības ar Krieviju un drošības politikas jautājumus.

Aigars Kalvītis ar gandarījumu atzina, ka abu valstu attiecības ir ļoti labas, dinamiskas un aptver visdažādākās jomas. Divpusējās attiecības raksturo cieša partnerība Eiropas Savienībā un NATO, kā arī aktīvs politiskais dialogs.

Ministru prezidents uzsvēra Latvijas ieinteresētību turpināt paplašināt tirdzniecības un ekonomiskās attiecības ar Čehiju un attīstīt tūrismu, jo šajās jomās ir daudz attīstības iespēju.

Pārrunājot ES jautājumus, puses bija vienisprātis par nepieciešamību veidot vienotu ES enerģētikas politiku attiecībās ar valstīm, kas nav ES dalībvalstis. Premjerministri akcentēja ES un Krievijas enerģētikas dialoga stiprināšanu.

Tika pārrunāta ES pakalpojumu direktīvas projekta pieņemšanas gaita, uzsverot nepieciešamību izveidot pilnībā funkcionējošu iekšējo tirgu un centienus panākt visām iesaistītajām pusēm pieņemamu kompromisu direktīvas projekta sakarā.

Jautājumā par ES paplašināšanos Aigars Kalvītis atzina, ka šim procesam jābalstās uz katras kandidātvalsts gatavību dalībai ES un jāņem vērā arī ES spēja uzņemt jaunas dalībvalstis.

Runājot par ES kaimiņiem, premjeri atzinīgi novērtēja ES pieņemto lēmumu saistībā ar vēlēšanu rezultātiem Baltkrievijā – noteikt ES vīzu aizliegumu noteiktām personām, kā arī ar gandarījumu atzīmēja ES veiksmīgo sadarbību un atbalstu demokrātiskajiem procesiem Ukrainā un Moldovā.

Darba vakariņu laikā runāts par gatavošanos NATO Rīgas samitam un tajā apspriežamajiem jautājumiem, par drošības situācija Irākā un citiem starptautiskiem jautājumiem.

Pēc vakariņām Jirži Paroubeks un Aigars Kalvītis devās uz “Arēnu Rīga”, kur piedalījās 2006.gada pasaules hokeja čempionāta atklāšanā un noskatījās Latvijas un Čehijas Republikas hokeja izlašu spēli.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!