• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2006. gada 26. aprīļa lēmums Nr. 101 "Par licences izsniegšanu elektroenerģijas ražošanai sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "LENKAS ENERGO"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.2006., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/134421

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.103

Par grozījumiem sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Saurida Latvija" izsniegtās licences Nr. E 44085 sašķidrinātās gāzes tirdzniecībai (realizācijai) nosacījumos

Vēl šajā numurā

09.05.2006., Nr. 71

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija

Veids: lēmums

Numurs: 101

Pieņemts: 26.04.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.101

 

Rīgā 2006.gada 26.aprīlī (prot. Nr.19 (284), 2.p.)

Par licences izsniegšanu elektroenerģijas ražošanai sabiedrībai ar ierobežotu atbildību “LENKAS ENERGO”

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk – Komisija) saņēma sabiedrības ar ierobežotu atbildību “LENKAS ENERGO”, vienotais reģistrācijas numurs: 42103036447, juridiskā adrese: Celtnieku iela 25/27-5NT, Liepāja, LV–3401, (turpmāk – SIA “LENKAS ENERGO”) iesniegumu (2006.gada 10.marta vēstule Nr.12 un 2006.gada 4.aprīļa vēstule Nr.14) sabiedrisko pakalpojumu licences elektroenerģijas ražošanai vēja elektrostacijā Liepājas rajona Vērgales pagasta saimniecības “Lenkas” teritorijā saņemšanai.

Izvērtējot iesniegtos dokumentus, Komisija konstatē:

1. 2006.gada 18.janvārī Ekonomikas ministrija ir izsniegusi atļauju SIA “LENKAS ENERGO” uzsākt elektroenerģijas ražošanas iekārtu uzstādīšanu ar jaudu 2 MW Liepājas rajona Vērgales pagastā (vēstule Nr.1-61). Ekonomikas ministrija atļauju pamato ar Ministru kabineta 2002.gada 15.janvāra noteikumu Nr.29 “Elektroenerģijas ražošanas jaudu uzstādīšanas un izvietojuma kārtība, ja elektroenerģijas ražošanai izmanto reģeneratīvos energoresursus” (turpmāk – Noteikumi Nr.29) 15.punktu.

2. Noteikumu Nr.29 15.punkts nosaka: “Ja elektrostaciju īpašnieki (ražotāji) nevēlas vai nevar iegūt likumā vai šajos noteikumos paredzētos atvieglojumus (attiecīgi divkāršo elektroenerģijas realizācijas vidējo tarifu, elektroenerģijas realizācijas vidējo tarifu vai regulatora noteikto tarifu) šajos noteikumos noteikto uzstādāmo jaudu apjomā, tie var būvēt šādas elektrostacijas, nepretendējot uz likumā paredzēto atbalstu, ja ir saņemta par enerģētiku atbildīgā ministra atļauja elektrostaciju būvei vai iekārtu uzstādīšanai un ievērotas normatīvo aktu prasības. Šajā gadījumā elektrostacijām ir prioritāra pieeja pārvades un sadales sistēmām.”

3. SIA “LENKAS ENERGO” pārstāve 2006.gada 29.marta padomes sēdē paskaidroja, ka ir saņemtas visas nepieciešamās atļaujas vēja elektrostacijas uzstādīšanai. Komersants elektroenerģijas ražošanu plāno uzsākt 2008.gadā, jo pašlaik nav skaidrības par valsts atbalstu elektroenerģijas ražotājiem, kas izmanto vēja enerģiju. Tomēr elektroenerģijas ražošana ir plānota jebkurā gadījumā, bet valsts atbalsts būtu vēlams.

Izvērtējot iesniegtos dokumentus un Komisijas rīcībā esošo informāciju,

Komisija secina:

no Ekonomikas ministrijas 2006.gada 18.janvārī izsniegtās atļaujas izriet, ka licences saņemšana elektroenerģijas ražošanai vēja elektrostacijā SIA “LENKAS ENERGO” nenodrošina iespēju iegūt likumā vai Noteikumos Nr.29 paredzētos atvieglojumus.

Pamatojoties uz likuma “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” 9.panta pirmās daļas 4.punktu un otro daļu un Ministru kabineta 2001.gada 3.jūlija noteikumu Nr.297 “Noteikumi par regulējamiem sabiedrisko pakalpojumu veidiem” 3.1. apakš­punktu, padome nolemj:

1. Izsniegt SIA “LENKAS ENERGO” licenci Nr. E 11018 elektroenerģijas ražošanai vēja elektrostacijā saskaņā ar licencē noteiktajiem nosacījumiem un prasībām sabiedrisko pakalpojumu sniegšanai (pielikumā).

2. Noteikt licences derīguma termiņu no 2006.gada 26.aprīļa līdz 2026.gada 25.aprīlim.

3. Noteikt, ka sabiedriskā pakalpojuma sniegšana elektroenerģijas ražošanā jāuzsāk līdz 2008.gada 31.decembrim.

4. Noteikt licences darbības zonu – “Lenkas”, Vērgales pagasts, Liepājas rajons.

Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Šo lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā viena mēneša laikā no dienas, kad ieinteresētā persona uzzina vai tai vajadzēja uzzināt par pieņemto lēmumu.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja V.Andrējeva

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!