• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ekspertu kompetenci ES jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.2006., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/134463

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par rokasgrāmatu ierēdņiem ES jautājumos

Vēl šajā numurā

09.05.2006., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ekspertu kompetenci ES jautājumos

Ārlietu ministrija ir sagatavojusi informatīvu ziņojumu par Latvijas ekspertu kompetences celšanu Eiropas Savienības (ES) jautājumos. Informatīvajā ziņojumā apskatīti jautājumi, kas saistīti ar Latvijas pārstāvību ES institūcijās un Latvijas ekspertu zināšanu līmeni par ES.

Latvijai, kopš 2004.gada maija esot ES dalībvalstij, kļuvis aktuāls jautājums par tās pārstāvību ES institūcijās. Līdzšinējā pieredze liecina, ka Latvijas pilsoņu aktivitāte, piesakoties atklātajos konkursos darbam ES institūcijās, nav bijusi augsta, tāpēc nav izdevies aizņemt Latvijai nosacīti rezervētos augsta ES līmeņa ierēdņu amatus. Lai situāciju mainītu un panāktu atbilstošu Latvijas pārstāvību ES institūcijās, paredzēts izstrādāt rīcības plānu. Plāna ietvaros plānots veidot aktīvu personāla politiku, kas būtu balstīta uz situācijas analīzi un optimālu cilvēku un finanšu resursu izmantošanu. Veidojot rīcības plānu, tiks ņemts vērā laiks pēc 2010.gada, kad beigsies pārejas periods 2004.gadā uzņemto dalībvalstu personāla iesaistīšanai darbā ES institūcijās un Latvija pārņems ES prezidentūru (2015.gadā). Latvijas prezidentūras laikā institucionālā pieredze un augsts zināšanu līmenis par ES būs absolūti nepieciešams.

Viens no veidiem nepieciešamo zināšanu un iemaņu iegūšanā ES jautājumos ir ziņojumā piedāvātā trīsstūrveida rotācijas shēma. Trīsstūrveida rotācija paredz iedibināt ierēdņa rotācijas mehānismu starp nozares ministriju, Ārlietu ministriju un Latvijas pastāvīgo pārstāvniecību ES. Šāda shēma ļautu sagatavot ierēdni pilnvērtīgam darbam ES līmeni, savukārt Latvijas valsts pārvalde iegūtu augsti kvalificētu, pieredzējušu un erudītu speciālistu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!