• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ekonomikas ministrijas struktūru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2000., Nr. 446/447 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13456

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Komerclikuma spēkā stāšanos

Vēl šajā numurā

08.12.2000., Nr. 446/447

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ekonomikas ministrijas struktūru

1999. gada jūlijā Valsts pārvaldes reformu birojs pēc konsultācijām ar Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāru Kasparu Gerhardu ierosināja veikt Ekonomikas ministrijas funkcionālo auditu, lai nodrošinātu ministrijas funkciju atbilstību tautsaimniecības attīstības jaunākajām tendencēm, kā arī panāktu resursu efektīvu izmantošanu. Funkcionalā audita veikšanai tika piesaistīts Pasaules bankas finansējums un konsultanti.

Lai identificētu esošās un jaunās funkcijas, tika intervēti vairāk nekā 30 EM personāla pārstāvji. Ministrijas augstākajai vadībai (ministram, valsts sekretāram, tā vietniekiem un departamenta direktoriem) tika organizēti vairāki darba semināri, lai izstrādātu ministrijas stratēģisko virzienu formulējumus. Tāpat tika intervēti vairāki privātās uzņēmējdarbības sektora pārstāvji, kuri vērtēja ministrijas stiprās un vājās vietas no uzņēmējdarbības viedokļa.

Stratēģijas izstrādes semināra laikā tika noteikti EM darbības stratēģiskie virzieni: izstrādāt tautsaimniecības attīstības kopējo politiku, kura būtu labi koordinēta un veicinātu visu ekonomisko subjektu un pārvaldes iestāžu mērķtiecīgu darbību; veicināt konkurētspējīgu nozaru kompleksu darbību; atbalstīt uzņēmējdarbībai labvēlīgas vides attīstību, kura veicinātu visu ekonomisko subjektu līdzdalību; atbalstīt inovācijas, jaunas tehnoloģijas un produktus; veicināt labvēlīgus nosacījumus ārējās tirdzniecības paplašināšanai; nodrošināt godīgas un taisnīgas konkurences nosacījumus; veicināt preču un pakalpojumu drošību un kvalitāti.

Atbilstoši izvirzītajiem stratēģiskajiem mērķiem un funkciju pārskata rezultātiem arī tika izstrādāta jaunā Ekonomikas ministrijas organizatoriskā struktūra.

Departamentu līmenī ir veiktas vairākas izmaiņas funkciju sadalījumā, to pareizai strukturēšanai. Ir izveidoti atsevišķi rūpniecības un uzņēmējdarbības departamenti, kā arī Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments, kas nodrošinās ministrijas ārējās un iekšējās informācijas apriti.

Visas atbalsta funkcijas (ministrijas darbības nodrošināšana) turpmāk būs tiešā valsts sekretāra pārraudzībā — tiek likvidēts valsts sekretāra vietnieka administratīvajos jautājumos postenis. Valsts sekretāram būs trīs vietnieki — ES integrācjas un stratēģijas jautājumos, uzņēmējdarbības vides un tirdzniecības jautājumos, kā arī enerģētikas un rūpniecības jautājumos.

Kaspars Paupe, EM preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!