• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par LPA Jubilejas krūšu zīmes "Latvijas Policijas akadēmijai 15 gadi" dibināšanas nolikumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2006., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/134569

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.305

Kadastrālās vērtēšanas noteikumi

Vēl šajā numurā

10.05.2006., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Policijas akadēmijas Senāta lēmums Nr.8/5

2006.gada 18.janvārī (prot. Nr.9 §5)

Par LPA Jubilejas krūšu zīmes “Latvijas Policijas akadēmijai 15 gadi” dibināšanas nolikumu

Izdots saskaņā ar Senāta nolikuma 22.punktu

 

Apstiprināt Latvijas Policijas akadēmijas Jubilejas krūšu zīmes “Latvijas Policijas akadēmijai 15 gadi” dibināšanas nolikumu (pielikumā).

Latvijas Policijas akadēmijas Senāta priekšsēdētājs O.Joksts

Latvijas Policijas akadēmijas Senāta sekretārs M.Žeivots

 

Pielikums

Senāta 2006.gada 18.janvāra lēmumam Nr.8/5

Latvijas Policijas akadēmijas Jubilejas krūšu zīmes “Latvijas Policijas akadēmijai 15 gadi” dibināšanas nolikums

1.Vispārējie noteikumi

1.1. Šis nolikums nosaka Latvijas Policijas akadēmijas (turpmāk Akadēmija) Jubilejas krūšu zīmes “Latvijas Policijas akadēmijai 15 gadi” veidus, tās aprakstu, piešķiršanas kārtību un nēsāšanas noteikumus.

1.2. Akadēmijas Jubilejas krūšu zīme “Latvijas Policijas akadēmijai 15 gadi” (turpmāk Zīme) ir vienreizējs apbalvojums, kuru var piešķirt akadēmiskā un/vai vispārējā personāla darbiniekiem, kā arī tām šeit minēto kategoriju personām, kuras beigušas strādāt Akadēmijā, izmantojot tiesības uz pensiju, un sadarbības partneriem par ieguldījumu Akadēmijas izveidē un attīstībā.

1.3. Apbalvojuma ar Zīmi dibināšanas mērķis ir atzinības izteikšana:

1.3.1. Akadēmiskajam un vispārējam personālam par ilgu, apzinīgu un godprātīgu darbu Akadēmijā un tās labā, kā arī veicināt šeit minētā personāla darbības motivāciju.

1.3.2. Akadēmijas sadarbības partneriem un citām personām par ieguldījumu Akadēmijas izveidē un attīstībā.

1.4. Zīmi apstiprina Valsts Heraldikas komisija.

 

 

2. Zīmes pakāpes un apraksts

2.1. Zīmei ir trīs pakāpes:

2.1.1. Pirmās pakāpes (zelta) Zīme (1.pielikums) – par piecpadsmit Akadēmijā godprātīgi nostrādātajiem gadiem;

2.1.2. Otrās pakāpes (sudraba) Zīme (2.pielikums) – par desmit vai vairāk (līdz piecpadsmit) Akadēmijā godprātīgi nostrādātajiem gadiem;

2.1.3. Trešās pakāpes (bronzas) Zīme (3.pielikums) – par pieciem vai vairāk (līdz desmit) Akadēmijā godprātīgi nostrādātajiem gadiem.

2.2. Zīmes izmēri ir 40 x 40 mm. Zīmes aversu veido baltas emaljas klāts lielgabalu krusts, kura ārējā mala kontūrēta ar tumši sarkanu emalju. Krusta vidū Latvijas Policijas akadēmijas emblēmas attēls. Pusapaļais vairogs klāts ar tumši sarkanu emalju un dalīts ar baltas emaljas klātu svītru. Vairoga augšējā daļā puslokā izvietotas trīs piecstaru zelta zvaigznes, zem tām uzraksts zelta krāsā –”LATVIJAS POLICIJAS”, uz baltās svītras – “AKADĒMIJA”. Emblēmas apakšējā daļā, uz simetriski izvietotām reljefi izceltām zelta ozollapām, reljefi izcelta grāmata zelta krāsā. Krusta zīmes zaru starpas papildina pieci reljefi izcelti šķautņstari, kuriem ir šādas krāsas: pirmās pakāpes Zīmei – zelta krāsa; otrās pakāpes Zīmei – sudraba krāsa; trešās pakāpes Zīmei – bronzas krāsa. Zīmes reversā reljefi izcelti burti – “L”, “P”, “A” un skaitlis “15”. Zem šā uzraksta iekalts (iegravēts) Zīmes kārtas numurs. Zīmju numerācija (kārtas numurs) ir atsevišķa katrai zīmes pakāpei. Zīmei ir skrūvveida stiprinājums ar uzgriezni.

2.3. Zīmes lentes atgriezums ir 8 mm garš, tā platums – 32 mm. Lente garenass virzienā austa divās vienāda platuma krāsu joslās – tumši sarkanā un baltā krāsā. 3 mm no lentes malas simetriski ieaustas 3 mm platas svītras: 1.pakāpei – zelta, 2.pakāpei – sudraba un 3.pakāpei – bronzas

 

 

3. Zīmes piešķiršanas kārtība

3.1. Zīmi piešķir, ņemot vērā personas kopējo darba stāžu Akadēmijā kopš tās dibināšanas dienas – 1991.gada 22.maija.

3.2. Rakstisku ieteikumu piešķirt attiecīgas pakāpes Zīmi Akadēmijas darbiniekam struktūrvienības vai Akadēmijas institūcijas vadītājs iesniedz Personāla nodaļā, kura precizē personas darba stāžu Akadēmijā un virza šo ieteikumu Rektora padomei.

3.3. Akadēmijas vadība, Akadēmijas institūciju un struktūrvienību vadītāji, var ierosināt piešķirt Zīmi personām, kuras beigušas strādāt Akadēmijā, izmantojot tiesības uz pensiju, vai kuras nav Akadēmijas darbinieki, taču kā iekšzemes vai ārzemju sadarbības partneri ir devušas nozīmīgu ieguldījumu Akadēmijas izveidē, tās funkcionēšanā un attīstībā.

3.4. Rektora padome izskata ieteikumus par attiecīgas pakāpes Zīmes piešķiršanu un pieņem lēmumu par personas apbalvošanu ar Zīmi vai šī apbalvojuma atteikšanu.

3.5. Apbalvošanu apliecina noteikta parauga Apliecība par Zīmes piešķiršanu (4., 5. un 6.pielikums).

3.6. Zīme tiek pasniegta svinīgos apstākļos.

 

4. Zīmes nēsāšana

4.1. Zīmi nēsā piespraustu pie formas tērpa žaketes vai civiltērpa krūšu labajā pusē.

4.2. Zīmi var nēsāt svinīgos pasākumos. Ikdienā parasti tiek nēsāta attiecīgās Zīmes lentes plāksnīte.

4.3. Zīmi nenēsā pie amatpersonu mantijas.

Latvijas Policijas akadēmijas
Senāta sekretārs M.Žeivots

P1.JPG (180645 bytes)

P2.JPG (118701 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!