• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Eiropas dienai veltītajā diskusijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2006., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/134575

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.05.2006., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Eiropas dienai veltītajā diskusijā

002.JPG (15643 bytes)
003.JPG (16902 bytes)
Vakar, 9.maijā, Latviešu biedrības namā diskusijas “Piedalies lēmumu pieņemšanā no pašvaldības līdz Eiropai! Kā un kāpēc?” laikā: Ministru prezidents Aigars Kalvītis (augšējā attēlā); Eiropas kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš un ārlietu ministrs Artis Pabriks (apakšējā attēlā)
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

Ārlietu ministrs Artis Pabriks otrdien, 9.maijā, Eiropas dienai veltītajā diskusijā “Piedalies lēmumu pieņemšanā no pašvaldības līdz Eiropai! Kā un kāpēc?” aicināja Latvijas iedzīvotājus ne tikai kritizēt pašvaldību, valsts un Eiropas Savienības institūciju pieņemtos lēmumus, bet piedāvāt savas idejas un palīdzēt tās īstenot.

Viņš norādīja, ka sabiedrība, iespējams, vēl tik aktīvi neiesaistās lēmumu pieņemšanas procesā, jo uzskata, ka valsts ir pats par sevi eksistējošs, attālināts institūts, kas vairumā gadījumu ir naidīgs. Artis Pabriks aicināja paust savas idejas, jo katra no tām var novest tuvāk vislabākajam risinājumam, norādot, ka valsts institūciju uzdevums ir tās uzklausīt un izsvērt to pamatotību.

“Interesanti, ka demokrātiskā valstī, kas jau pēc savas būtības ir tautas vara, mēs runājam par sabiedrības lielāku iesaisti. Tas liek domāt par to, ka šī ir demokrātijas slēpta vai neslēpta problēma vai arī cilvēku nespēja demokrātijas priekšrocības pilnvērtīgi izmantot,” teica ārlietu ministrs.

Diskusijas mērķis – rosināt Latvijas iedzīvotājus plašāk izmantot iespējas piedalīties lēmumu pieņemšanā un iezīmēt iespējamos uzlabojumus līdzdalības veicināšanai.

Diskusiju rīkoja nevalstiskā organizācija “Eiropas kustība Latvijā” sadarbībā ar Ārlietu ministriju, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Eiropas Savienības informācijas aģentūru un Eiropas Parlamenta informācijas biroju.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!