• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 5. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2000., Nr. 446/447 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13459

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas Rudens sesijas 7.decembra sēdē

Vēl šajā numurā

08.12.2000., Nr. 446/447

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 5. decembra sēdē

Akceptēts rīkojums "Par valsts kustamās mantas nodošanu Latvijas Televīzijas valdījumā" . Tas paredz atļaut Eiropas Integrācijas birojam bez atlīdzības nodot vieglo automašīnu "Rover 620" valsts bezpeļņas sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Latvijas Televīzija" valdījumā (bilances vērtība — Ls 2515).

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Alkohola denaturēšanas un denaturētā alkohola aprites kārtība" .

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 28.janvāra noteikumos Nr.53 "Bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts informācijas tīkla aģentūra" statūti" . Grozījumi sakārto uzņēmuma darbības virzienu uzskaiti saskaņā ar NACE klasifikatoru un precizē jautājumus saistībā ar ģenerāldirektora atbrīvošanu no amata un akcionāru pilnsapulces darbību.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Par 1992.gada 22.decembra Ženēvas Starptautiskās Telekomunikāciju Savienības konstitūciju, 1992.gada 22.decembra Ženēvas Starptautiskās Telekomunikāciju Savienības konvenciju un 1992. gada 22.decembra Ženēvas Papildprotokolu par obligātu strīdu nokārtošanu attiecībā uz Starptautiskās Telekomunikāciju Savienības konstitūciju, Starptautiskās Telekomunikāciju Savienības konvenciju un Administratīvajiem noteikumiem" .

Akceptēti "Noteikumi par valsts pamatizglītības standartu" . Tie nosaka pamatizglītības programmu galvenos mērķus un uzdevumus, pamatizglītības obligāto saturu un izglītojamo iegūtās pamatizglītības vērtēšanas pamatprincipus un kārtību.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par valsts vispārējās vidējās izglītības standartu" . Noteikumi nosaka vispārējās vidējās izglītības programmu galvenos mērķus un uzdevumus, vispārējās vidējās izglītības obligāto saturu, kā arī izglītojamo iegūtās vispārējās vidējās izglītības vērtēšanas pamatprincipus un kārtību.

Valdība akceptēja instrukciju "Kārtība, kādā ierēdnim piešķir papildu atvaļinājumu" . Instrukcija stāsies spēkā ar 2001.gada 1.janvāri.

Akceptēta instrukcija "Ierēdņa amata apraksta izstrādāšanas kārtība" . Amata apraksta mērķis ir noteikt ierēdņa amatā veicamā darba saturu.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1998.gada 15.septembra noteikumos Nr.356 "Noteikumi par valsts pārvaldes kompetences deleģēšanu pilnvarotajām institūcijām" . Grozījumi paredz valsts pārvaldes kompetences deleģētājam pienākumu informēt Valsts valodas centru par kompetences deleģēšanu.

Valdība akceptēja "Noteikumus par īpaši aizsargājamo biotopu veidu sarakstu" .

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Teiču dabas rezervāta administrācijas nolikums" . Administrācija ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pakļautībā esoša valsts civiliestāde, kas atbilstoši savai kompetencei īsteno valsts vides aizsardzības politiku un pārvalda īpaši aizsargājamās dabas teritorijas — Teiču dabas rezervātu un Krustakalna dabas rezervātu.

Akceptēti "Noteikumi par teritorijas plānojumiem" . Tie nosaka teritorijas plānojumu izstrādāšanas, saskaņošanas, spēkā stāšanās, apturēšanas, grozīšanas, sabiedriskās apspriešanas un ievērošanas pārraudzības kārtību, kā arī nacionālā līmeņa teritorijas attīstības plāna saistošās daļas.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par sociālo palīdzību" . Likumprojekts paredz precizēt Sociālās palīdzības fonda kompetenci, paredzot normatīvajos aktos noteikto prasību sociālās palīdzības pakalpojumu sniedzējiem pārraudzības un metodiskās palīdzības funkcijas, noteikt sociālo darbinieku sertifikāciju un sociālās palīdzības institūciju vadītāju atestāciju.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par ikgadējā atvaļinājuma noteikšanu Valsts kancelejas un ministriju centrālā aparāta ierēdņiem un darbiniekiem 2001.gadā" . Tas nosaka, ka 2001.gadā Valsts kancelejas un ministriju centrālā aparāta ierēdņiem un darbiniekiem ikgadējais atvaļinājums pamatā būs no 30.jūlija līdz 26.augustam.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 16.jūlija noteikumos Nr.261 "Kārtība, kādā tiek iepirkti, realizēti un eksportēti melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi" . Grozījumi akceptēti, lai novērstu iespēju uzņēmumiem iepirkt krāsaino metālu atgriezumus un lūžņus, kuri nav sadzīves izcelsmes vai kuriem nav dokumentu, kas apliecina to izcelsmi.

Akceptēti noteikumi "Iesnieguma par atteikšanos no nepilsoņa statusa iesniegšanas kārtība" . Noteikumu pielikumā dots iesnieguma veidlapas paraugs.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1999.gada 6.aprīļa noteikumos Nr.131 "Latvijas Republikas vīzu izsniegšanas kārtība" . Grozījumi sakārto jautājumus attiecībā uz personām, kurām ieceļošana Latvijā ir aizliegta.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Biešu sēklaudzēšanas un sēklu tirdzniecības noteikumi" . Noteikumi attiecas uz cukurbietēm un lopbarības bietēm.

Akceptēts rīkojums "Par S.Plūmiņu" . Signe Plūmiņa iecelta Datu valsts inspekcijas direktora amatā.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par pastāvīgās uzturēšanās atļauju piešķiršanu A.Kameņevam un L.Kameņevai" .

Ministru kabinets apstiprināja pārskatu par izsniegtajām un anulētajām uzturēšanās atļaujām un izbraukšanas rīkojumiem . No 1999.gada 1.oktobra līdz 2000.gada 1.oktobrim Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde izsniegusi 10 844 uzturēšanās atļaujas, tai skaitā 6292 pastāvīgās uzturēšanās atļaujas, un 428 izbraukšanas rīkojumus.

Valdība akceptēja "Noteikumus par Eiropas Savienības noteikto sankciju režīmu pret Dienvidslāvijas Federatīvo Republiku" . Noteikumi ļaus īstenot Eiropas Savienības kopējo nostāju pret Dienvidslāviju sankciju režīma jomā. Tiek atcelti atsevišķi agrāk noteiktie embargo un saglabāti atsevišķi ierobežojoši pasākumi pret bijušo Dienvidslāvijas prezidentu Slobodanu Miloševiču un ar viņu saistītām personām.

Ministru kabinets apstiprināja Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas apstiprināšanu sadaļā "Sadarbība iekšlietās un tieslietās" .

Valdība akceptēja Satiksmes ministrijas sagatavoto Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas koncepcijas ieviešanas mehānismu . Satiksmes ministrijai kopīgi ar Iekšlietu ministriju uzdots līdz 2001.gada 1.februārim iesniegt Ministru kabinetā grozījumu projektus Ceļu satiksmes noteikumos un Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā atbilstoši akceptētajai koncepcijai.

Netika akceptēts Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātais Zinātniskā un akadēmiskā personāla atjaunošanas valsts programmas projekts . Pamatā atbalstīts priekšlikums par doktorantūras grantu kreditēšanu. Izglītības un zinātnes ministrijai uzdots triju mēnešu laikā precizēt Zinātniskā un akadēmiskā personāla atjaunošanas valsts programmas projektu, ņemot vērā izteiktās piezīmes un priekšlikumus. Uzdots projektā iekļaut jautājumus par konkurenci uz grantu vietām, par zinātnes virzienu prioritātēm, privātā sektora un ārvalstu finansējuma piesaistes iespējām, kā arī priekšlikumus par nepieciešamajiem grozījumiem tiesību aktos un precizēto programmas projektu iesniegt Ministru kabinetā.

Ministru kabinets akceptēja konceptuālo ziņojumu par valsts valodas prasmes pārbaudes sistēmas turpmāko attīstību . Izglītības un zinātnes ministrijai kopīgi ar Tieslietu ministriju uzdots sagatavot un līdz 22.decembrim iesniegt noteiktā kārtībā izskatīšanai Ministru kabinetā: normatīvo aktu projektus, kas nepieciešami konceptuālā ziņojuma 1.3.apakšpunktā minēto risinājumu īstenošanai; tiesību aktu projektus, kas nepieciešami, lai Valsts valodas centra funkciju — valsts valodas prasmes pārbaudi, saņemot atbilstošu finansējumu, pārņemtu Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības satura un eksaminācijas centrs.

Pieņemta zināšanai informācija par priekšlikumiem Korupcijas apkarošanas biroja izveidošanai . Valdība akceptēja informatīvajā ziņojumā ietvertā risinājuma variantu, kas paredz biroju veidot pakāpeniski uz Korupcijas novēršanas padomes sekretariāta bāzes. Darba grupai uzdots turpināt darbu ar Korupcijas apkarošanas biroja izveidi saistīto projektu sagatavošanā, ņemot vērā to, ka Ministru kabinets neatbalsta korupcijas apkarošanas funkcijas nodošanu vienīgi biroja pārziņā. Uzdots precizēt jautājumu par operatīvā darba un izziņas tiesību īstenošanu un funkciju strukturēšanu. Tieslietu ministrijai kopīgi ar Finansu ministriju un Iekšlietu ministriju uzdots mēneša laikā sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē priekšlikumus par iespējamiem finansu avotiem Korupcijas apkarošanas biroja izveides nodrošināšanai. Iekšlietu ministrijas Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas birojam, Ekonomikas policijas birojam, Iekšlietu ministrijas Drošības policijai, Finansu ministrijas Valsts ieņēmumu dienesta Finansu policijas pārvaldei, Korupcijas novēršanas kontroles daļai, kā arī Kontrabandas apkarošanas centram, Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestam un Satversmes aizsardzības birojam uzdots mēneša laikā iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē informāciju par paveikto 1999. un 2000.gadā.

Ministru kabinets apstiprināja nacionālās programmas "Kultūra" apakšprogrammas "Bibliotēkas" un "Literatūra" . Kultūras ministrijai uzdots atbilstoši apakšprogrammu prioritātēm īstenot tajās minētos pasākumus ministrijai iedalīto valsts budžeta līdzekļu ietvaros. Valdība nolēma ieteikt Finansu ministrijai, Izglītības un zinātnes ministrijai, Aizsardzības ministrijai, Ārlietu ministrijai, Labklājības ministrijai, Zemkopības ministrijai, Iekšlietu ministrijai, Tieslietu ministrijai, Ekonomikas ministrijai, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, Satiksmes ministrijai un Īpašu uzdevumu ministra valsts reformu lietās sekretariātam iekļaut nacionālās programmas "Kultūra" apakšprogrammu mērķus un uzdevumus nozaru attīstības programmās un plānos un pašvaldību attīstības koncepcijās un plānos. Finansu ministrijai uzdots izvērtēt iespējas piemērot diferencētas pievienotās vērtības nodokļa likmes atsevišķām preču grupām un līdz 2001.gada 1.martam iesniegt jautājumu izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas delegāciju līdzdalībai Starptautiskās darba organizācijas Eiropas reģionālajā sanāksmē" . No Finansu ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem nolemts iedalīt 1544 latus Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidenta Vitālija Gavrilova un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāja Jura Radzēviča ceļa un uzturēšanās izdevumu segšanai. Labklājības ministrijai no ministrijai iedalītajiem budžeta līdzekļiem uzdots segt delegācijas vadītāja labklājības ministra Andreja Požarnova ceļa un uzturēšanās izdevumus.

Pieņemta zināšanai informācija par grozījumiem normatīvajos aktos, kas nepieciešami, lai īstenotu struktūru sakārtošanu reģionālās politikas un Eiropas Savienības struktūrfondu koordinācijas jomā .

Ministru kabinets apstiprināja Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālo nostāju sadaļā "Reģionālā politika un strukturālie instrumenti" . Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu delegācijai uzdots patstāvīgi papildināt oficiālās nostājas tekstu atbilstoši Ministru kabineta pieņemtajam lēmumam par konceptuālo priekšlikumu "Par grozījumiem normatīvajos aktos, kas nepieciešami, lai īstenotu struktūru sakārtošanu reģionālās politikas un Eiropas Savienības struktūrfondu koordinācijas jomā" un iesniegt to Valsts kancelejā. Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu vadītājam Andrim Ķesterim uzdots nodrošināt sarunu oficiālās nostājas sadaļā "Reģionālā politika un strukturālie instrumenti" tulkojumu angļu valodā un sarunu procedūru noteiktajā kārtībā iesniegt to Eiropas Savienības sarunu delegācijai.

Pieņemta zināšanai informācija par problēmām, kas saistītas ar Komerclikuma stāšanos spēkā . Ministru kabinets atzina par nepieciešamu atlikt Komerclikuma spēkā stāšanās laiku uz 2001.gada 1.jūliju.

Akceptēts rīkojums "Par Apvienoto Nāciju Organizācijas konvenciju pret transnacionālo organizēto noziedzību" . Iekšlietu ministrijai uzdots izvērtēt nepieciešamību precizēt likumprojektu un konvencijas projektu, ņemot vērā izteikto priekšlikumu, un iesniegt attiecīgu informāciju Valsts kancelejā.

Valdība akceptēja rīkojumus "Par Latvijas Republikas un Slovēnijas Republikas papildprotokolu "Par grozījumiem Latvijas Republikas un Slovēnijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma B protokolā"", "Par Latvijas Republikas un Ungārijas Republikas papildprotokolu "Par grozījumiem Latvijas Republikas un Ungārijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma 3.protokolā par preču izcelsmi"", "Par Igaunijas Republikas, Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas brīvās tirdzniecības nolīguma Apvienotās komitejas rezolūciju Nr.1/2000 "Par grozījumiem Igaunijas Republikas, Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas brīvās tirdzniecības nolīguma A protokolā"", "Par Latvijas Republikas un Čehijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma Apvienotās komitejas lēmumu Nr.1/2000" un "Par Latvijas Republikas un Slovākijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma Apvienotās komitejas lēmumu Nr.1/2000 "Par grozījumiem Latvijas Republikas un Slovākijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma 3.protokolā"" . Grozījumi nepieciešami sakarā ar to, ka Eiropas Savienības Komisija ir pieņēmusi lēmumu izdarīt grozījumus preču izcelsmes kodos.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!