• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pasaules hokeja čempionāta līdzjutēju pasākumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2006., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/134693

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Republikas pārstāvi ES aizsardzības ministru sanāksmē

Vēl šajā numurā

11.05.2006., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pasaules hokeja čempionāta līdzjutēju pasākumiem

Ar Briseles vecpilsētā esošās figūriņas Manneken Pis jeb “čurājošā puisīša” ietērpšanu Latvijas hokejista tērpā trešdien, 10.maijā, oficiāli Eiropas Parlamentā atklāti pasaules hokeja čempionāta līdzjutēju pasākumi. Divas nedēļas – līdz pat 18.maijam – Parlamentā ēkās Briselē un pēc tam arī Strasbūrā notiks čempionāta spēļu translācija un dažādi pasākumi ar nosaukumu “Hokejs no Rīgas – Eiropas Parlamentā”. To galvenais mērķis ir veicināt Rīgas un Latvijas atpazīstamību, īpaši nereti par Eiropas galvaspilsētām dēvētajās Briselē un Strasbūrā, kur kopš Latvijas pievienošanās Eiropas Savienībai tiek pieņemti arī ļoti daudzi mūsu valstij svarīgi lēmumi.

Dienas pirmajā pusē oficiālā ceremonijā Latvijas delegācija Briseles pilsētas domes pārstāvjiem pasniedza Manneken Pis īpaši darināto Latvijas hokejista tērpu, kurā pēc tam ietērpta Briseles vecpilsētas slavenākā figūriņa. Vakarpusē pie Eiropas Parlamentā uzstādītā ekrāna sanākušos viesus uzrunāja eirodeputāts Valdis Dombrovskis un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Almers Ludviks. Pasākuma viesus iepriecināja Rīgas iespaidu fotogrāfijas ar jūgendstila ēkām un prezidentes foto hokeja tribīnēs, arī 40 litri “Limbažu piena” saldējuma, “Rīgas piensaimnieka” siers milzīgos 23 kg hokeja ripas izskata rituļos, “Ādažu” čipsi un pat “Aldara” alus.

Lai pievērstu uzmanību savam pasākumam un atklāšanas ceremonijai, latvieši naktī uz trešdienu apmēram 3000 Eiropas Parlamenta kabinetu durvis bija izrotājuši ar “viesnīcu piekariņiem” līdzīgiem ielūgumiem. “Lūdzu netraucēt – es skatos hokeju!” vēsta uzraksts uz vienas “piekariņa” puses, bet otrā lasāms – “Kāpēc skatīties vienam? Atbalstīsim savas komandas kopā!” Parlamenta deputāts vidēji saņem 150 e-pastus dienā. Tāpēc, reklamējot savu pasākumu, nevarēja paļauties tikai uz elektroniskiem sūtījumiem, kā bija ierasts līdz šim. Ikdienas prakse liecina, ka daudzi no šiem e-pastiem paliek neievēroti vai pat tiek izdzēsti neatverot. Tāpēc radās oriģinālāka un pamanāmāka ideja.

Lai gan oficiālās atklāšanas uzrunas bija gaidāmas tikai trešdien, TV3 un VIASAT caur kanāliem “3+” un VIASAT “Sport 3” nodrošinātās spēļu translācijas līdzjutēji varēja skatīties un ielūkoties Latvijas stendos jau divas dienas. Draudzīgi grabinot hokejistu atbalstam sagatavotās pelēko zirņu kastītes, Latvijas izšķirīgo uzvaru pār Slovēniju Eiropas Parlamenta lielajā ekrānā otrdien vēroja poļi, igauņi, angļi, francūži, itāļi, somi. Stendos izvietotie bukleti ar maršrutiem Latvijas apceļošanai trīs, piecās vai septiņās dienās jāpapildina regulāri.

Pasākuma idejas autori – pieci EP Latvijas deputāti un Rīgas dome – pateicas Latvijas Institūtam un māksliniekam Mārim Bišofam, kuri šim pasākumam bez maksas ļāvuši izmantot lielisko zīmējumu – nenogurstoši fanojošo līdzjutēju pūli, kas savā aizrautībā apmainījies vietām ar spēlētājiem. Šis zīmējums ļāvis uz latviešu hokeja mīlestību paraudzīties ar veselīgu humora devu un tāpēc rotā visus pasākuma vizuālos materiālus. Organizētāji pateicas arī “airBaltic Corporation”, kas kādam no spēļu apmeklētājiem sagādās brīvbiļeti ceļojumam uz Latviju, un Valsts Tūrisma attīstības aģentūrai, kas pasākumam piešķīrusi krāšņu informatīvo materiālu klāstu.

Tā kā hokeja čempionātā Rīgā piedalās astoņas Eiropas Savienības komandas, radās ideja izmantot šo īpašo notikumu Latvijas tēla atpazīstamībai. 25 valstu EP deputātiem un viņu palīgiem, diplomātiskajiem pārstāvjiem, interešu grupu jeb dažādo lobiju pārstāvjiem, citu institūciju darbiniekiem tādējādi tiks prezentēta gan Rīga, gan Latvija, gan mūsu valsts uzņēmējdarbības vide. Daudzi no šiem cilvēkiem ir ļoti ietekmīgi un pieņem lēmumus arī par Latviju, bet joprojām ļoti maz zina par šo valsti. Vienlaikus šāds notikums varētu piesaistīt Briselē akreditēto žurnālistu uzmanību – tādu ir vairāk nekā 1000 ne tikai no visām ES valstīm un kandidātvalstīm, bet arī no citiem pasaules reģioniem – Ziemeļ-amerikas, Latīņamerikas, Āzijas u.c.

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!