• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Mongolijas vēstnieka atvadu vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2006., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/134700

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Slovēnijas vēstnieces atvadu vizītēm

Vēl šajā numurā

11.05.2006., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Mongolijas vēstnieka atvadu vizīti

Finanšu ministrijā

Trešdien, 10.maijā, diplomātiskās misijas atvadu vizītes ietvaros Finanšu ministrijā ieradās Mongolijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Tugalkhu Bāsansurens (Tugalkhuu Baasansuren), ar viņu tikās Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietnieks Dāvids Tauriņš, kurš valsts sekretāres komandējuma laikā izpilda viņas pienākumus.

Vēstnieku pavadīja vēstniecības atašejs Tsevēnregzens Ganbats (Tseveenregzen Ganbat), bet Finanšu ministriju tikšanās reizē pārstāvēja arī Eiropas Savienības un starptautisko lietu departamenta direktore Ruta Konstante un Nodokļu politikas departamenta Nodokļu konvenciju nodaļas vadītājs Andrejs Birums.

Finanšu ministrijā vēstnieks viesojās jau trešo reizi, viņš nodeva uzaicinājumu finanšu ministram apmeklēt Mongoliju, lai tiktos ar Mongolijas finanšu ministru. Pārrunājot Latvijas un Mongolijas sadarbību, vēstnieks atgādināja, ka Mongolijai veiksmīgi tirdzniecības sakari ar Baltijas reģionu un Latvijas ražotājiem bija izveidojušies jau pirms 20–30 gadiem, kad Latvija vēl nebija atguvusi neatkarību. Mainoties politiskajai situācijai, pašreiz notiek juridiskās bāzes sakārtošana turpmākās sadarbības uzlabošanai.

Tikšanās laikā puses apsprieda Latvijas Republikas valdības un Mongolijas valdības līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem. Šis līgums ir parafēts, un puses to gatavo parakstīšanai.

Līgums nodrošinās katras līgumslēdzējas valsts investoriem stabilu nodokļu maksāšanas režīmu otrā līgumslēdzējā valstī, kā arī radīs likumīgu pamatu abu valstu nodokļu administrāciju tiešai sadarbībai. Līdz ar līguma stāšanos spēkā, veicot savstarpēju informācijas apmaiņu, tiks novērstas iespējas izvairīties no nodokļu maksāšanas. Valsts sekretāru sanāksmē saskaņošanai ministrijās līguma projekts tika izsludināts 23.martā. Pašreiz līguma projekts ir iesniegts izskatīšanai valdībā, un paredzams, ka tas tuvāko nedēļu laikā varētu tikt apstiprināts. Līguma parakstīšanu organizēs Ārlietu ministrija. Mongolijas vēstnieks informēja, ka arī Mongolijas pusē līguma sagatavošana parakstīšanai ir līdzīgā stadijā.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!