• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstīm kā svarīgu ES virzītājspēku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2006., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135027

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2006.gada 11.maija sanāksmē

Vēl šajā numurā

16.05.2006., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstīm kā svarīgu ES virzītājspēku

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere 12.maijā piedalījās Frīdriha Naumana fonda un Lietuvas Brīvā tirgus institūta rīkotajā konferencē “Baltijas valstis Eiropas Savienībā (ES): divu gadu pieredze un nākotnes perspektīvas”.

I.Vaidere uzstājās ar priekšlasījumu “Baltijas valstis – ES virzītājspēks vai apgrūtinājums, vērtējot divu gadu pieredzi Eiropas Parlamentā no Latvijas perspektīvas”.

“Baltijas valstis ir svarīgs ES virzītājspēks. Mūsu idejas ir guvušas visas ES atbalstu tādās jomās kā attiecības ar Krieviju, Otrā pasaules kara izvērtējums, kaimiņu politika, ES enerģētikas un transporta politika un daudzās citās nozarēs. Piemēram, kaimiņu politikā ES liek lielas cerības uz Baltijas valstu demokrātisko un tirgus ekonomikas reformu pieredzes nodošanu Ukrainai, Moldovai, Gruzijai un citām kaimiņvalstīm. Savukārt attiecībās ar Krieviju esam panākuši, ka EP kopējā rezolūcijā pieprasa Krievijai atzīt Baltijas valstu okupācijas faktu, kas varētu būt labs pamats attiecību uzlabošanai nākotnē,’’ atzina deputāte.

Jānis Aizsalnieks, EP deputātes Ineses Vaideres palīgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!