• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas un Ziemeļvalstu reģiona finanšu ministru konferenci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2006., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135034

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu kultūras dienām

Vēl šajā numurā

16.05.2006., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas un Ziemeļvalstu reģiona finanšu ministru konferenci

Atgādinot atjaunotās Lisabonas stratēģijas devīzi “Laiks pārslēgt ātrumus!” un aicinot veicināt Ziemeļvalstu un Baltijas jūras valstu konkurētspēju, reģiona finanšu ministru forumā Viļņā savus kolēģus uzrunāja Latvijas finanšu ministrs Oskars Spurdziņš.

Ministrs O.Spurdziņš finanšu ministru 11.konferencē uzstājās ar runu par Lisabonas stratēģijas ieviešanas izaicinājumiem Latvijā, norādot uz Latvijas augstajiem izaugsmes tempiem, par ko liecina, piemēram, iekšzemes kopprodukta pieaugums, vienlaikus uzsverot nepieciešamību Latvijai pāriet no darbietilpīgas ekonomikas uz zināšanās balstītu ekonomiku, lai nodrošinātu turpmāku izaugsmi un sekmētu Lisabonas stratēģijā definēto mērķu sasniegšanu.

Baltijas un Ziemeļvalstu reģiona finanšu ministru konference notika 11.maijā, uz to Lietuvas galvaspilsētā Viļņā ieradās finanšu ministri vai Finanšu ministrijas valsts sekretāri no reģiona valstīm – Dānijas, Igaunijas, Somijas, Vācijas, Islandes, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas un Zviedrijas.

Konferencē ar uzrunām par reģiona konkurētspējas paaugstināšanu uzstājās ministri no Dānijas, Latvijas, Islandes un Norvēģijas. Ministri tika iepazīstināti ar galaziņojumu par pētījumu “ES paplašināšanās: ekonomiskās iespējas un izaicinājumi Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionā, to iesaiste valdības politikā”, kura izstrāde tika rosināta 2004.gada konferencē Rīgā. Pētījums veikts Zviedrijas zinātnieku vadībā, piedaloties visu valstu ekspertiem.

Ziemeļvalstu un Baltijas jūras valstu finanšu ministru konference notiek reizi gadā, tajā piedalās reģiona valstu finanšu ministriju augstākās amatpersonas un tiek apspriesti reģiona aktuālākie jautājumi finanšu un ekonomiskās attīstības kontekstā. Forums ik gadu notiek kādā citā no valstīm, pērn valstu finanšu sfēras vadītāji pulcējās Dānijā, Kopenhāgenā, bet aizpērn – Rīgā. Nākamā konference plānota Norvēģijā.

Viļņā 11.maijā notika arī Ziemeļu Investīciju bankas (ZIB) Pilnvarnieku valdes sēde, kas ievadīja tai sekojošo 11. Ziemeļvalstu un Baltijas jūras valstu finanšu ministru konferenci.

Pilnvarnieku valde apstiprināja direktoru valdes sagatavoto ZIB gada pārskatu, kā arī finanšu pārskatu par pērno, 2005.gadu. Pilnvarnieku valdes sanāksmē apspriests arī jautājums par Baltijas lomu Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģiona turpmākajā ekonomiskajā attīstībā, kā arī citi ar bankas darba organizāciju saistīti jautājumi.

Latvija par ZIB pilntiesīgu dalībnieci līdz ar Lietuvu un Igauniju kļuva 2005.gada 1.janvārī. Ziemeļu Investīciju banka ir izveidota ar mērķi veicināt un attīstīt sadarbību starp Ziemeļvalstīm, nodrošinot tādu investīciju projektu finansēšanu, kuri atbilst kopējām Ziemeļvalstu interesēm.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!