• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Zviedrijas sadarbību vēstniecību telpu izmantošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2006., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135168

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par noraidīto piedāvātāju tiesībām apstrīdēt lēmumus

Vēl šajā numurā

17.05.2006., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Zviedrijas sadarbību vēstniecību telpu izmantošanā

Ārlietu ministrs Artis Pabriks Briselē, tiekoties ar jauno Zviedrijas ārlietu ministru Janu Eliasonu (Jan Eliasson), pārrunāja iespēju sadarboties vēstniecību telpu izmantošanā. Latvija varētu piedāvāt Zviedrijai telpas zviedru diplomāta izvietošanai kādā no pārstāvniecībām Kaukāza valstīs, savukārt Zviedrija – vēstniecībā Indijā vai kādā citā valstī, kur Latvijai nav savas pārstāvniecības. Zviedrijas ārlietu ministrs informēja, ka šāda sadarbība jau notiek starp Ziemeļvalstīm un līdz šim tā bijusi ļoti veiksmīga.

Tikšanās laikā Artis Pabriks lūdza Zviedrijas valdību turpināt atbalstīt baltu un igauņu valodu apmācību Zviedrijas mācību iestādēs, jo mūsu mazajām tautām ir ļoti būtiski, lai valoda attīstītos un palielinātos tās pārvaldītāju skaits.

Zviedrijas ārlietu ministrs informēja, ka Latvijas un Zviedrijas sadarbību viņš redz trijos līmeņos – kā valstu divpusējo sadarbību, Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību un sadarbību Eiropas Savienībā un citās starptautiskajās institūcijās. Viņš pauda ieinteresētību apmeklēt Latviju un apmainīties viedokļiem par situāciju Ukrainā un Baltkrievijā, enerģētikas politiku un citām aktualitātēm.

15. un 16.maijā ārlietu ministrs Artis Pabriks uzturējās Briselē, kur piedalījās Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmē.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!