• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties ar delegāciju vizītē Norvēģijas Karalistē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.2006., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135285

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs, aicinot Latvijas iedzīvotājus būt iecietīgiem

Vēl šajā numurā

18.05.2006., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties ar delegāciju vizītē Norvēģijas Karalistē

Turpinās Saeimas priekšsēdētājas Ingrīdas Ūdres, kā arī Saeimas deputātu Jevgēnijas Stalidzānes, Induļa Emša un Kārļa Strēļa vizīte Norvēģijā. Saeimas priekšsēdētāja vizītes laikā tikās ar Norvēģijas Stortinga (parlamenta) priekšsēdētāju Turbjērnu Jaglannu (Thorbjørn Jagland), kā arī ar Ārlietu un Enerģētikas un vides komisiju deputātiem.

Tikšanās laikā ar Stortinga priekšsēdētāju T.Jaglannu augstu novērtētas tās labās attiecības, kādas izveidojušās starp Latviju un Norvēģiju ekonomikā, izglītībā un kultūrā, kā arī drošības, iekšlietu, tieslietu un citās jomās. Cieša sadarbība izveidojusies arī parlamentārajā līmenī, īpaši aktīva ir reģionālā sadarbība starp Baltijas asambleju un Ziemeļu padomi. Deputātu kontakti veicinājuši diskusijas par reģionam aktuālu jautājumu risinājumu. Sarunu laikā pārrunāta arī Norvēģijas sadarbība ar ES un Latvijas pieredze, kas gūta pēc iestāšanās šajā organizācijā. Īpaša uzmanība tika pievērsta enerģētikas jautājumiem, enerģijas piegāžu diversifikācijas iespējām un Norvēģijas gāzes izmantošana Ziemeļeiropas apgādei. Stortinga Ārlietu komisijas deputāti interesējās par Latvijas iesaisti ES kaimiņattiecību politikas īstenošanā, kā arī par attiecību attīstību ar Krieviju. Tika pārrunāta arī parlamentāriešu sadarbība starptautiskajās parlamentārajās organizācijās.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre un deputāti tikās arī ar ārlietu ministru Jūnasu Gāri Stēri (Jonas Gahr Store) un aizsardzības ministri Anni Grēti Strēmu-Ēriksenu (Anne-Grete Strøm-Erichsen). Tikšanās laikā pārrunāts gaidāmais NATO samits Rīgā, reģionālās sadarbības jautājumi, kā arī sadarbība starptautisko miera misiju ietvaros.

Vizītes laikā Saeimas priekšsēdētāju I.Ūdri audiencē pieņēma Viņa majestāte Norvēģijas karalis Haralds.

17.maijā, kad Norvēģijā tiek svinīgi atzīmēta Nacionālā diena, I.Ūdre un viņas vadītā delegācija kopā ar Norvēģijas Stortinga priekšsēdētāju un deputātiem piedalījās svinīgajos pasākumos, kas notiks Oslo.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!