• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties NATO Rīgas samita logotipa atklāšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.2006., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135287

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmes valdes lēmuma Nr.2 izraksts

Par apbalvošanu ar 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi

Vēl šajā numurā

18.05.2006., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties NATO Rīgas samita logotipa atklāšanā

01.JPG (12537 bytes)
02.JPG (13726 bytes)
Vakar Rīgas pilī, logotipa atklāšanā, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga kopā ar logotipa autoru SIA “Idejas un dinamika” direktoru Uldi Freimani
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Klātesot māksliniekiem, Valsts prezidentei, NATO dalībvalstu vēstniekiem, Rīgas NATO galotņu sanāksmes rīkošanas darba grupai, kā arī valdības pārstāvjiem, Rīgas pilī trešdien, 17.maijā, oficiāli atklāts NATO galotņu sanāksmes logotips. Logotipa atklāšanā tika paziņots galvenais uzvarētājs Uldis Freimanis, kā arī pasniegtas vairākas veicināšanas balvas. Logotipa atklāšanā muzicēja grupa “Auļi”.

Aizsardzības ministrijas izsludinātajā konkursā iepriekš pieteicās vairāk nekā 130 autoru. Mākslinieku darbi tika vērtēti divās kārtās. Pirmajā tos vērtēja Latvijas pārstāvji, otrajai kārtai tika virzīti trīs labākie darbi, un galīgo lēmumu par NATO Rīgas samita logotipu pieņēma NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shefers (Jaap de Hoop Scheffer).

2005.gada 7.decembrī Ziemeļatlantijas līguma organizācijas padome pieņēma lēmumu rīkot nākamo organizācijas valstu un valdību vadītāju sanāksmi Rīgā 2006.gada nogalē. NATO Rīgas samita sagatavošanas darbus veic birojs Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra Edgara Rinkeviča vadībā.

Valsts prezidenta preses dienests


 

Valsts prezidente, atklājot NATO galotņu Rīgas sanāksmes logotipu, Rīgas pilī 2006.gada 17.maijā:

Augsti godātais Ministru prezidenta kungs! Godātie ministri! Vēstnieki, ekselences, dāmas un kungi!

Rīga šogad būs pasaules uzmanības centrā ne vienu reizi vien. Vēl turpinās pasaules čempionāts hokejā, un vēl man kā Valsts prezidentei būs izdevība arī sveikt mūsu Latvijas hokeja izlasi un pateikties, ka viņi tik tālu ir nokļuvuši šajā pasaules sacensībā.

Tiešām prieks, ka, kamēr šis lielais notikums vēl Rīgā turpinās, mēs jau veicam soļus, kas mums atgādina par ļoti lielu notikumu, ko gaidām Rīgā un Latvijā vispār, un tā ir NATO galotņu tikšanās novembra beigās. Tad arī, gan uz īsāku laiku, Latvija un Rīga nonāks pasaules uzmanības centrā. Šo brīdi, kad starmešu gaismas spīd mums tieši virsū, mums ir jāmāk izmantot. Viens veids, kā to darīt, ir ar logo, ar atpazīšanās zīmi, un tai ir jāmāk veikt divas lietas reizē. Tai ir jāliecina par NATO aliansi, par tās nozīmi mūsu kopējā aizsardzībā visiem kopā, un tajā pašā laikā arī par to vietu, kur šī galotņu tikšanās notiks.

Tas būs vēsturisks notikums, kas iezīmēs vēsturisku pagriezienu mūsu neatkarības un suverenitātes nodrošināšanā, tas būs simbolisks signāls tam, ka mūsdienu Eiropa būs citāda, nekā tā, kāda tā bija, Latvijai atgūstot neatkarību. Rīgas izvēle ir dažādā ziņā simboliska, mēs par to esam priecīgi un lepni.


 

Par Latvijas dūraiņiem NATO sanāksmes viesiem

Lai popularizētu Latviju, parādītu tās kultūras bagātību un etnogrāfisko rakstu dažādību, Rīgā plānotās NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes viesiem tiks dāvināti adīti Latvijas etnogrāfiskie dūraiņi – līdz 5000 ar rokām adītu cimdu Kurzemes, Latgales, Vidzemes un Zemgales etnogrāfiskajās tradīcijās, kuru noadīšanu uzticēs Latvijas rokdarbniekiem.

Ar šādu nolūku Aizsardzības ministrija ir izsludinājusi konkursu par Latvijas etnogrāfisko cimdu piegādi, kurā var piedalīties ikviena juridiska vai fiziska persona vai personu grupa. Visi interesenti aicināti līdz šā gada 8. jūnija plkst. 15 iesniegt pieteikumus atbilstoši konkursa noteikumos norādītajām tehniskajām specifikācijām. Ar detalizētiem konkursa noteikumiem interesenti var iepazīties Aizsardzības un Kultūras ministrijas mājaslapās – www.mod.gov.lv un www.km.gov.lv, kā arī sazinoties ar konkursa kontaktpersonu Andu Kalniņu pa tālruni 7017767. Konkurss par Latvijas etnogrāfisko cimdu piegādi turpina Latvijas sabiedrības iesaisti NATO samita sagatavošanā Rīgā. Tā organizatori priecātos, ja šajā konkursā piedalītos daiļamatniecības meistari no visiem Latvijas reģioniem. Arī turpmāk Latvijas valdības institūcijas un nevalstiskās organizācijas rīkos dažādus informatīvus un sabiedrību iesaistošus pasākumus, dodot iespēju labāk izprast NATO darbību un lomu, kā arī palīdzēt veiksmīgi sarīkot NATO samitu Rīgā.

26 NATO valstu un valdību vadītāju sanāksme notiks Rīgā šā gada 28. un 29. novembrī.

NATO samita preses centrs, NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes organizācijas birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!