• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Policijas akadēmijas 15.gadadienā Policijas akadēmijā 2006.gada 18.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.2006., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135384

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES un Krievijas attiecību delegācijas sēdi

Vēl šajā numurā

19.05.2006., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Policijas akadēmijas 15.gadadienā Policijas akadēmijā 2006.gada 18.maijā:

Ļoti cienītā akadēmijas rektores kundze [Ārija Meikališa]! Augsti godātie pasniedzēji! Cienītie studenti! Godātie viesi!

Man ir prieks kā Valsts prezidentei sveikt Latvijas Policijas akadēmiju šajā jaukajā 15 gadu jubilejā, kas pierāda akadēmijas efektīvu darbību kopš mūsu neatkarības atgūšanas. Neatkarīga valsts ir tāda, kas pati spēj nodrošināt savu teritoriju, savu suverenitāti un arīdzan savu iedzīvotāju drošību, kas ir tikpat svarīgi. Un iedzīvotāju drošība jebkurai neatkarīgai valstij ir tikpat svarīga kā ārējā, abas divas viena otru papildina, abas divas ir neatņemama daļa no cilvēku dzīves kvalitātes nemitīgas uzlabošanas.

Tie no jums, kas atceras pirmos neatkarības gadus, zinās, cik grūti bija no iekšējās drošības sistēmas, kas bija veidota totalitārā valstī, lielā impērijā, kam bija jātur savā kontrolē apspiestas tautas, pāriet uz mazas tautas neatkarīgas valsts savām spējām izveidot kadrus – atbildīgus, profesionālus, valstij lojālus, sabiedrībā uzticamus, tādus, lai, sastopot viņus uz ielas, katrs bērns, pieaugušais vai vecs cilvēks jūtas labāk un drošāk.

Pirmajos neatkarības gados ar iekšējo drošību Latvijā bija grūti, tāpat kā grūti klājās daudzās citās jomās, bet es vēlētos apsveikt gan akadēmiju, gan tās vadību, gan visus iekšlietu sistēmas darbiniekus ar to ļoti straujo progresu, kas Latvijā bijis redzams, kas šobrīd turpinās. Un mans novēlējums akadēmijai, tās pasniedzējiem, vadībai, visiem studentiem – turpiniet tālāk aizsākto ceļu, kas ir izglītības, pašizaugsmes, profesionalitātes, atbildības un ētiskās atbildības ceļš. Šī profesija, ko esat izvēlējušies, balstās uz iedzīvotāju uzticību. Katrs, kurš uzvelk policista uniformu, no ierindas policista līdz pat ģenerālim, stāv mūsu sabiedrības drošības sardzē. Tas ir atbildīgs un smags uzdevums. Tas bieži pakļauj jūs arī riskam, un dažādās amata funkcijās tie var būt fiziski, arī morāla spiediena un draudu riski. Abi ir vienādi bīstami, abi, ja tiem pakļaujas, var kļūt sabiedrību apdraudoši. Jūsu visu rokās visa jūsu mūža garumā būs Latvijas sabiedrības drošība, bet katram no jums, veidojot savu karjeru, ir jāsaprot, ka jūs savu uniformu nesat ar to lepnumu un tiem sasniegumiem, ko veidojat visi kopā, – ar tiem sasniegumiem, ko katrs no jums pēc labākās sirdsapziņas, izpratnes un labākām spējām, pildot savus pienākumus, bet arī visi kopā kā saime, pildot savus uzdevumus, viens otru atbalstot briesmu brīžos, viens otru atbalstot savstarpējā sadarbībā un starptautiskā sabiedrībā. Jo Latvija nav viena savā cīņā pret noziedzību un visiem tiem draudiem, kas ik uz soļa var stāties mums priekšā.

Es apsveicu akadēmiju ar plaši izvērsto sadarbības tīklu ar citu valstu policijas izglītības un izaugsmes institūcijām. Mēs esam ES locekļi, mēs esam NATO dalībvalsts, un mēs, kaut maza valsts, esam šīs lielās globalizētās pasaules neatņemama sastāvdaļa. Latvijas policijas darbiniekiem būs jādarbojas, domājot arī par starptautiskiem noziedzības tīkliem, būs jāspēj sazināties svešvalodās ar saviem kolēģiem no daudzām zemēm, būs jāspēj kopā ar viņiem risināt tādus izaicinājums, kas savā būtībā ir starptautiski. Jūsu izvēlētā karjera ir izaicinājumu pilna. Jums ir nepieciešama gudrība, profesionalitāte, stāja, gan fiziskā, gan morālā. Latvijai jūs esat ļoti vajadzīgi, Latvijas sabiedrībai jūs esat ļoti vajadzīgi. Katrs viens no mums no maza bērna līdz vecam cilvēkam paļaujas uz jums, ka jūs par mums gādājat.

Es apsveicu jūs šajā jubilejā, es novēlu Latvijas Policijas akadēmijai augt un pilnveidoties, tāpat kā aug un pilnveidojas visi, kas to ir pabeiguši, visa sava mūža garumā.

Apsveicu un novēlu jums veiksmi!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!