• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zemkopības ministra tikšanos ar Somijas lauksaimniecības amatpersonām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.2006., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135387

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par EK priekšsēdētāja vietnieces vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

19.05.2006., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zemkopības ministra tikšanos ar Somijas lauksaimniecības amatpersonām

Ceturtdien, 18.maijā, zemkopības ministrs Mārtiņš Roze tikās ar Somijas Lauksaimniecības un mežsaimniecības ministrijas valsts sekretāru Jarmo Vaitinenu un Somijas maksājumu aģentūras direktori Lēnu Tenholu. Somijas lauksaimniecības amatpersonas apmeklē Latviju, lai gaidāmās ES Somijas prezidentūras kontekstā pamatīgāk iepazītu Latvijas valsts lauksaimniecību.

Tikšanās gaitā M.Roze, J.Vaitinens un L.Tenhola pārrunāja Eiropas Savienības lauksaimniecības sektora šābrīža aktualitātes un plānotos pasākumus nozarē 2007.–2013.gada programmēšanas periodā. M.Roze un J.Vaitinens bija vienisprātis, ka pēc 2013.gada ir nepieciešamas pārmaiņas lauksaimniecībā, īstenojot kopējo lauksaimniecības politikas reformu.

J.Vaitinens akcentēja, ka būtiska ir lauku vides attīstīšana, tālab Somija plāno sadarboties ar Austriju, lai mācītos no tās pieredzes. Zemkopības ministrs un Somijas valsts sekretārs pārrunāja arī tiešo platībmaksājumu administrēšanu.

Amatpersonas arī atzina, ka lauksaimniecības kā profesijas prestižs ar katru gadu krītas, tādēļ nepieciešams piesaistīt jauniešu uzmanību lauksaimniecības nozarei un veicināt viņu motivāciju darboties mežsaimniecībā, lauksaimniecībā un zivsaimniecībā. Tāpat jāievieš jaunas tehnoloģijas un inovācijas lauku apsaimniekošanas attīstīšanā.

Sarunu noslēgumā amatpersonas vienojās turpināt sadarbību pieredzes apmaiņā lauksaimniecībā, mežsaimniecībā un zivsaimniecībā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!