• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Slovākijas Republikas prezidenta darba vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.2006., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135395

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot "L`Oreal" balvas sievietēm zinātniecēm Latvijas Zinātņu akadēmijā 2006.gada 18.maijā

Vēl šajā numurā

19.05.2006., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Slovākijas Republikas prezidenta darba vizīti Latvijā

SLOVAAKS.JPG (18747 bytes)
Vakar Rīgas pilī: Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Slovākijas Republikas prezidents Ivans Gasparovičs, kurš ieradās Latvijā vienas dienas darba vizītē
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ceturtdien, 18.maijā, Rīgas pilī tikās ar Slovākijas prezidentu Ivanu Gasparoviču (Ivan Gasparovic), kurš Latvijā ieradies vienas dienas darba vizītē.

Sarunas laikā abu prezidentu uzmanība galvenokārt pievērsta Eiropas kontinenta demokrātijas stiprināšanas, izaugsmes un drošības jautājumiem. Abas puses apspriedās par nepieciešamību panākt vienotas Eiropas ilgtermiņa enerģētikas politikas izveidošanu, kā arī atrisināt ieilgušo tā dēvēto “pārdomu posma” situāciju, kas saistīta ar Eiropas konstitucionālā līguma nākotni. Tika apspriesta ES paplašināšanās nākotne, prezidentei no savas puses uzsverot atbalstu atvērto durvju principam, kas ir iespējams, ja kandidātvalstis izpilda Kopenhāgenā pieņemtos ES dalības noteikumus. V.Vīķe-Freiberga un I.Gasparovičs izteica atbalstu tālākam Balkānu reģiona stabilitātes, demokrātijas un reformu ceļam, kā arī apspriedās par Rīgā novembrī gaidāmās NATO galotņu sanāksmes ietekmi uz Eiropas kontinenta drošību.

I.Gasparovičs atzīmēja, ka Slovākija ir ieinteresēta ciešā dialogā ar Latviju gan abu valstu divpusējās sadarbības jautājumos, gan Eiropas nākotnes tematikas kontekstā. Slovākijas prezidents sacīja, ka Latvijas prezidente tiek gaidīta atbildes valstsvizītē Slovākijā šā gada jūlija sākumā, kas būs vēl viens spēcīgs pamudinājums Latvijas un Slovākijas attiecību paplašināšanai. I.Gasparovičs arī sveica Latviju ar sekmīgo pasaules hokeja čempionāta norisi Rīgā.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!